Pakleni hotel (1999)

GUEST HOUSE PARADISO (Originalni naziv)

crna komedija

Filmska verzija klutne britanske crno-humorne serije "Šljam"

 
Režija: Adrian Edmondson
Scenarij: Rik Mayall, Adrian Edmondson
Uloge: Rik Mayall, Adrian Edmondson, Vincent Cassel, Hélene Mahieu, Bill Nighy, ...

Filmografija

Neslužbeno poznat i pod nadimkom "Film Šljam", "Pakleni hotel" svojevrsna je filmska dorađena verzija kultne britanske crno-humoristične serije "Šljam". Iako promijenjenih imena, dvojica glavnih likova ponovno su suludi Richie i Eddie, koje slavni Rik Mayall i Adrian Edmondson nastavljaju fantastično portretirati. Naravno, oba su glumca ujedno i scenaristi ove urnebesne komedije, s tim da je Edmondson zasjeo i u redateljski stolac.

Richard Twat (Rik Mayall) i Eddie Elizabeth Ndingombaba (Adrian Edmondson) su dva gubitnika koji vode Guest House Paradiso, najgori hotel u cijelom Ujedinjeno Kraljevstvu. Hotel je smješten tik do nuklearnih postrojenja, glavni je kuhar nezakoniti useljenik, a konobar je prije nekog vremena pobjegao iz mentalne ustanove. Gotovo svaki prijavljeni gost jedva može dočekati trenutak odlaska. Osim slavne talijanske glumice Gine Carbonare (Hélène Mahieu), koja se krije od svoga nasilnog zaručnika Gina Bolognesea (Vincent Cassel).
Iako prvenstveno namijenjen nesputanoj zabavi, film je ovo koji između svojih često neslanih šala tužiteljskim prstom upire u mnoge anomalije britanskog društva, no poznavanje toga konteksta nikako nije nužno za uživanje u njemu.

Komentari (3)

Foto