Ples po Mjesecu (1997)

DANCING ON THE MOON (Originalni naziv)

dječji obiteljski

Priča o odnosu djevojčice i njene tete neobuzdanog i veselog duha

 
Režija: Kit Hood
Scenarij: Jacqui Manning-Albert, Kevin Tierney, ...
Uloge: Nathalie Vansier, Michael Yarmush, Elisha Cuthbert, Martine Badgley, ...

Filmografija

Film Dancing on the Moon snimljen je prema romanu Jacquija Manning-Alberta, realiziran je u češko-kanadskoj koprodukciji, a animirane dijelove s psićem režirao je ugledni češki autor Bretislav Pojar. Film je snimljen i u francuskoj verziji, koja je na belgijskom filmskom festivalu u Namuru osvojila nagradu žirija mladih za režiju.

Maddie (N. Vansier) ima tatu, mamu, veliku sestru koja je otišla na studij, starijeg brata s kojim se svađa, i mlađega, koji joj ide na živce. Ima i nepokretnu staru baku, koja ne izlazi iz svoje sobe na katu i koja ih sve živcira kad pozvoni zvoncem. Maddie ima i dvije najbolje prijateljice i dosadnog obožavatelja, dječaka iz škole, Freddieja (M. Yarmush). A najvjerniji joj je pratilac u svemu i dobrom i lošem što joj se događa njezin plišani pas Rex, koji u Maddienoj mašti priča, pjeva, pleše i sve razumije.

U Maddienu punu kuću jednog će se dana doseliti još jedan, najneobičniji član: mamina sestra Ruth (D. Berryman). Teta Ruth žena je neobuzdanog duha, nije se udavala, jer je željela sačuvati slobodu, a pravu sliku njezine naravi daje njezin neobičan izgled, vesela, šarena odjeća po kojoj se vidi da Ruth ne mari za konvencije. Maddie se isprva ljuti što s čudnom tetom mora dijeliti sobu, no s vremenom je počinje bolje upoznavati. A kad se posve zbliže, Maddie će od tete Ruth naučiti nešto što nikad neće zaboraviti: "Nikad ne dopusti da te strah spiječi u plesanju na Mjesecu". Jedan tragičan doživljaj prisilit će Maddie da odraste, iako to nije željela...


Komentari (0)

Foto