Nesigurnost (2009)

Uncertainty (Originalni naziv)

drama

Mladi par proživljava dvije varijante iste priče

 
Režija: Scott McGehee, David Siegel
Scenarij: Scott McGehee, David Siegel
Uloge: Lynn Collins, Joseph Gordon-Levitt, Assumpta Serna, Nelson Landrieu, ...

Filmografija

Što ako? Jedan par na raskrižju u svojoj vezi, suočen je, jednog sudbonosnog Dana nezavisnosti, s naizgled jednostavnom odlukom izbora između obiteljskog roštilja ili dim suma u Kineskoj četvrti. Priča je podijeljena na dva dijela, istražujući što se događa dok par prati obje opcije i posljedice toga da se za jedno odluče – ili ne.

Sunčano jutro Dana nezavisnosti na Brooklyn Bridgeu u New Yorku. Mladi par, Bobby Thompson i Kate Montero, ludo zaljubljeni, suočavaju se s najvećom odlukom svojih života. Ona je trudna i oni nisu sigurni što učiniti. Očekuje ih obiteljski piknik i par je nesiguran oko toga hoće li im priopćiti novosti. Bobby zastaje, vadi kovanicu i baca je u zrak. S tom bačenom kovanicom, naizgled običan dan razvija se na dva različita i jedinstvena načina dok se obje moguće odluke koje su Bobby i Kate mogli donijeti, ostvare.

Na bruklinskoj strani, Bobby i Kate odlaze na piknik, kao što se i očekivalo, gdje su živopisno dočarane nade, snovi, razočaranja i napetosti obiteljskog života te one za mladi par rasvjetljuju neke od izazova s kojima će se suočiti odluče li postati roditelji.
S manhatanske strane, Bobby i Kate odlučuju preskočiti roštilj i otići u Kinesku četvrt na dim sum. Na putu otkriju izgubljeni mobitel na stražnjem sjedalu taksija i nakon jednog poziva nađu se u situaciji u kojoj moraju spašavati živote, uhvaćeni u smrtonosnu intrigu novca i ubojstava.


Komentari (0)

Foto