Dr. Dolittle: Vau-vau za predsjednika (2008)

Dr. Dolittle: Tail to the Chief (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Kći slavnog doktora Dolittlea dobiva najvažniji zadatak svoga života

 
Režija: Craig Shapiro
Scenarij: Kathleen Laccinole, Matt Lieberman
Uloge: Kyla Pratt, Peter Coyote, Malcolm Stewart, Niall Matter, Elise Gatien

Filmografija

Maya Dolittle nije nikada očekivala da će njezin "dar" postati pitanje nacionalne sigurnosti! Kyla Pratt ("Fat Albert", filmovi "Dr. Dolittle") vraća se kao "šaptačica životinjama" Maya Dolittle, koja otkriva da upasti na Veterinarski fakultet nije lako kako je mislila.

Maya Dolittle (K. Pratt) želi studirati veterinu. Na razgovoru za prijem na fakultet profesori je srdačno dočekaju kad čuju da je kći glasovitog dr. Dolittlea. Na žalost, Maya nema dovoljno dobre ocjene, pa joj komisija daje rok od mjesec dana da napravi nešto iznimno, čime bi zaslužila mjesto na fakultetu. Istog dana, dok su Maya, njezina mama i njezin pas Lucky sami kod kuće, pred kuću stiže automobil s visokim državnim oznakama: Predsjednik SAD-a (P. Coyote) poslao je svoje ljude da u Bijelu kuću dovedu dr. Dolittlea, kako bi riješio veliki državni problem. No, dr. Dolittle je na Antarktiku, vraća se tek za nekoliko tjedana, i Maya se ponudi da ode umjesto oca, jer je naslijedila očev dar da razgovara sa životinjama. Misli da je upravo to mogućnost da napravi ono nešto iznimno, što joj može biti upisnica za fakultet. Slijedit će napeti događaji u kojima će Maya povjerovati da je prihvatila zadatak kojemu nije dorasla...

Dr. Dolittle, doktor za životinje koji razumije sve životinjske jezike, nastao je na neobičan način: njegov budući tvorac, Britanac Hugh Lofting, otišao je u rat 1914. godine i s bojišta pisao pisma svojoj djeci. Kako su stvarni događaji bili ili prekrvavi ili predosadni, Lofting je smišljao priče, najviše o neobičnom dr. Dolittleu. S vremenom, objavio je ukupno jedanaest knjiga priča, a dvije su objavljene nakon njegove smrti. O dr. Dolittleu snimljeno je mnogo filmova, televizijskih emisija i kazališnih predstava. Jedan od najslavnijih bio je film iz 1967., Richarda Fleischera, u kojemu je dr. Dolittle bio Rex Harrison, koji je dobio Oscare za vizualne efekte i glazbu, a osvojio je i niz drugih nagrada. Jedan od najomiljenijih filmskih dr. Dolittlea bio je Eddie Murphy. Kyla Pratt još od prvog filma s Eddiejem Murphyjem, 1998. godine, glumi Mayu, doktorovu kćer, koja je naslijedila očev dar i ljubav prema životinjama.


Komentari (0)

Foto