Uvijek postoji nada (1998)

HOPE FLOATS (Originalni naziv)

drama romantika

Nakon bolnog razvoda samohrana majka se vraća u rodni grad izgraditi novi i sretniji život

 
Režija: Forest Whitaker
Scenarij: Steven Rogers
Uloge: Sandra Bullock, Harry Connick Jr., Gena Rowlands, Mae Whitman, ...

Filmografija

Drugi redateljski rad kultnoga glumca Foresta Whitakera, "Uvijek postoji nada" je romantična drama o pokušaju građenja novog života nakon što se stari pokaže kao iluzija.

Birdee Calvert-Pruitt (Sandra Bullock) vraća se u svoj rodni grad Smithville u Texasu nakon što otkrije kako je suprug vara s njenom najboljom prijateljicom. Cijeli grad zna točno što se dogodilo, jer je bivša prijateljica sve bez sustezanja objavila u emisiji na nacionalnoj televiziji. Ponovno u gradu u kojem je odrastala, Birdee se mora nositi sa starim prijateljima i poznanicima koji joj ne propuštaju nabiti na nos kako nije savršena kakvom se uvijek predstavljala. Uza sve to, Birdie mora odgajati svoju kćer Bernice (Mae Whitman), a pomoć će potražiti od starog prijatelja Justina Matissea (Harry Connick Jr.), koji je u nju zaljubljen još iz starih dana.

Kao povrijeđena i ponosna Birdie, sve-američka ljubimica Sandra Bullock detaljno nam prikazuje stanje duha maloga grada u kojem svakoga zanimaju ponajprije tuđi problemi, kako se ne bi morao suočavati sa svojima. Polagani tempo filma ostavlja dovoljno prostora za razradu svih naznačenih odnosa, a uz Sandru Bullock u njemu gledamo i, među ostalima, poznatoga Harryja Connicka Jr.-a, te legendarnu Genu Rowlands.


Komentari (0)

Foto