Vrijeme leptira (2001)

In the Time of Butterflies (Originalni naziv)

drama romantika

Prema istinitoj priči o sestrama Mirabal koje su ubijene 1960. zbog urote protiv vlade

Režija: Mariano Barroso
Scenarij: Julia Álvarez, Judy Klass
Uloge: Salma Hayek, Edward James Olmos, Mía Maestro, Demián Bichir, Marc Anthony

Filmografija

Salma Hayek je za ulogu u ovom filmu osvojila nagradu BFCA i nagradu ALMA 2002. godine, a glumac Marc Anthony nominiran je te iste godine za nagradu ALMA...

Opširnije

Pri samom kraju 1960. godine, u podnožju litice na sjevernoj obali Dominikanske Republike pronađena su mrtva tijela triju sestara Mirabal. Režimski dnevni list El Caribe objavio je kako je bila riječ o tragičnoj nesreći, ali ne spominje dvije važne činjenice. Prva je ta kako su pokojnice imale još jednu sestru, koja je još uvijek živa, te kako su bile oštre protivnice diktature generala Trujilla (Edward James Olmos). Ovo je priča o tome kako je Minerva (Salma Hayek) zakotrljala tragediju odbijanjem generala, kako se Patria (Lumi Cavazos) režimu protivila iz redova same crkve te kako se María Teresa (Mía Maestro) revoluciji priključila iz ljubavi.

Istinitu priču o hrabrim sestrama Mirabal koje su se bez imalo krzmanja usprotivile opasnoj diktaturi generala Trujilla redatelj Mariano Barroso na veliki je ekran prenio kao izvorom se koristeći romanom Julije Álvarez. Omjer veličine uloge sestara u dominikanskoj povijesti te njihovih privatnih motiva i života pogođen je tako da se šavovi spoja drame, ljubavnog filma, političke povijesti i trilera ni najmanje ne primjećuju. Iako definitivno najpoznatije ime u filmu, Salma Hayek kvalitetom je tek jedna od tri jednako uvjerljive i dojmljive dive - druge dvije su Mía Maestro i Lumi Cavazos.

Video

Foto

Komentari (2)
© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >