Heroj Bollywooda (2009)

Bollywood Hero (Originalni naziv)

drama

Želja jednog čovjeka da pomogne drugima stavljena je na kušnju

 
Režija: Diederik Van Rooijen
Scenarij: Diederik Van Rooijen
Uloge: Rubina Ali, Ishwari Bose-Bhattacharya, Kanika Dang, Vijay Kadam, ...

Filmografija

Nakon što je stigao u Mumbai kako bi odglumio malu ulogu u bolivudskom filmu, Nick, nizozemski glumac, svjedoči fatalnoj automobilskoj nesreći mlade djevojčice prosjakinje. Ozbiljno potresen, Nick odluči da neće više biti pasivni svjedok bijede koja ga okružuje te počinje pomagati svim nesretnim ljudima koje susreće. Ta će odluka odjeknuti mnogo više nego što je mogao zamisliti…

Nick (Egbert-Jan Weeber) nizozemski je glumac koji prvi puta putuje u Indiju kad dobije ulogu u raskošnom bolivudskom povijesnom epu koji se snima u Mumbaiju. Ne potraje dugo dok Nick ne postane svjestan siromaštva i kulturnih podjela koji su činjenica života u Mumbaiju – dok taksijem putuje kroz grad, djevojčica koja prosi sitniš zavapi prema njemu, i kad Nick pozove taksista, preplašeni vozač slučajno pregazi djevojčicu. Potresen incidentom, Nick se poveže s taksistom, Premom (Akhilesh Kumar), i kad Nick postane svjestan Premovih očajnih financijskih prilika, odluči mu pomoći.

Nedugo nakon toga događaja, Nick je svoju zaradu darovao siromašnim i nesretnim ljudima u Mumbaiju, no što duže glumi ulogu dobrog samaritanca, postaje sve teže reći pomaže li doista ili samo pogoršava ionako lošu situaciju. U međuvremenu, Nick započne ljubavnu vezu s glavnom glumicom filma, Sitom (Ishwari Bose-Bhattacharya), koja traži izlaz iz dogovorenog braka na koji je prisiljava obitelj.


Komentari (0)

Foto