Destry ponovo jaše (1939)

DESTRY RIDES AGAIN (Originalni naziv)

komedija vestern

Mladi zamjenik šerifa pokušava uvesti red u gradiću kojim vladaju zlobni moćnici

 
Režija: George Marshall
Scenarij: Felix Jackson, Gertrude Purcell, Max Brandt
Uloge: Marlene Dietrich, James Stewart, Mischa Auer, Charles Winninger, ...

Filmografija

"Destry ponovno jaše" zanimljiv je i vrlo originalan vestern koji donosi priču o gradiću koji su pokvarili zlobni moćnici, a predstavlja je na vrlo ležeran, pa i blago komičan način.

Kent (B. Donlevy), vlasnik saloona i samonametnuti vladar gradića Bottlenecka, ubio je šerifa nakon što je pokušao istražiti bogatstvo koje je Kent zaradio varajući u pokeru. To je, naime, omogućilo Kentu da nametne vlast nad lokalnim rendžerima, pri čemu mu pomaže i djevojka, lukava barska pjevačica Frenchy (M. Dietrich). Podmitljivi gradonačelnik, Kentov saveznik, izabere gradskog pijanca, Washingtona Dimsdalea (C. Winninger), za novog šerifa, jer mu se učini da će mu biti lako njime manipulirati. Gradonačelnik nije znao da je Dimsdale bio ovlaštenik Toma Destryja, slavnoga čuvara reda i da može pozvati jednako sjajnog njegovog sina (J. Stewart) da bude njegov pomoćnik...

Film je režirao američki redatelj George Marshall koji je, iako plodan, danas široj publici poznat svega po nekoliko filmova: "The Sheepman" (u korežiji s Johnom Fordom i Henryjem Hatthawayjem) i "Kako je osvojen Divlji zapad". Glavne uloge tumače hollywoodske legende: tada vrlo mladi James Stewart (kao "šerif bez revolvera") i slavna Marlene Dietrich koja, osim izgledom, u filmu plijeni i vrsnim glasovnim sposobnostima (pjevajući među ostalim pjesmu njezina repertoara See What the Boys in the Back Room Will Have.)


Komentari (0)

Foto