Ničije dijete (2001)

Nobody’s Baby (Originalni naziv)

komedija drama

Dogodovštine dvojice odbjeglih pljačkaša koji spletom okolnosti pod okrilje uzmu malu bebu

 
Režija: David Seltzer
Scenarij: David Seltzer
Uloge: Skeet Ulrich, Gary Oldman, Radha Mitchell, Mary Steenburgen, Gordon Tootoosis

Filmografija

Billy (Skeet Ulrich) i Buford (Gary Oldman) su dvojica luckastih odbjeglih robijaša koji igrom slučaja pronađu malu bebu s kojom nastavljaju svoje brojne pustolovine.

Billy Raedeen (S. Ulrich) i Buford Dill (G. Oldman) prijatelji su još od djetinjstva, a počesto završavaju u zatvoru zbog sitnih krađa i prijevara. Ovoga su puta osuđeni zbog provale u poštu, a pri transportu uspiju pobjeći. No, bježe u suprotnom smjeru i tako se prvi put u životu razdvajaju. Billyev smjer osobito je zanimljiv: iz lančanog sudara izvlači malenu djevojčicu kao jedinu preživjelu, te s njom u naručju, bez ikakvog prethodnog iskustva s djecom, završi u gostionici u kojoj susreće galeriju neobičnih individua...

Film scenarista i redatelja Davida Seltzera ima raznoliku glumačku ekipu - G. Oldman (Drakula, Stanje milosti, Peti element), S. Ulrich (najpoznatiji po trilogiji Vrisak), M. Modine, E. O'Neil (najpoznatiji po ulozi u Bračnim vodama). Raznoliki su i žanrovski obrasci na koje se redatelj oslanja, među kojima su i filmovi braće Cohen. Film je uspjela kombinacija humorističnih, akcijskih i melodramatskih svojstava. Premijerno je prikazan na Sundance festivalu.


Komentari (0)

Foto