ponedjeljak, 30.03.2020 13:13

Mala kuća u preriji (1974)

Little House on the Prairie (Originalni naziv)

drama obiteljski romantika

Život i avanture obitelji Ingalls u devetnaestom stoljeću američkog zapada

sez.5 ep.10Očajni zbog Albertova i Andyjeva nemarna odnosa prema školi i osobnoj higijeni, Charles i Jonathan postave im jedinstven izazov koji će na kušnju staviti njihovu muškost i valjda ih opametiti. Uloge: Melissa Gilbert (Laura Ingalls), Michael Landon (Charles Ingalls), Karen Grassle (Caroline Ingalls), Rachel Lindsay Greenbush (Carrie Ingalls), Sidney Greenbush (Carrie Ingalls), Melissa Sue Anderson (Mary Ingalls), Katherine MacGregor (Harriet Oleson), Allison Arngrim (Nellie Oleson-Dalton), Richard Bull (Nels Oleson)
 
Režija: N/A
Scenarij: Blanche Hanalis
Uloge: Melissa Gilbert, Michael Landon, Karen Grassle, Rachel Lindsay Greenbush

Filmografija

Ova omiljena serija emitirala se u SAD-u od 1974. do 1983. godine. Bila je nominirana za 3 Zlatna globusa, osvojila je 17 nagrada i još 39 nominacija.

Godina je 1878. U tijeku je osvajanje zemlje, a među mnogima koji su u potrazi za novim životom na novoj zemlji je i obitelj Ingalls: Charles, njegova mlada žena Caroline i njihove tri kćeri - Mary, Laura i Carrie.
Ukrcavši to malo stvari koje posjeduju u kola, oprostili su se s prijateljima i rođacima u Wisconsinu i pridružili se onima koji su krenuli na Zapad. Putovanje ih dovodi u novi dom u Plum Creek, na ravnice Minnesote.
Serija je snimljena prema romanima Laure Ingalls Wilder i prati život njezine obitelji na Srednjem zapadu krajem 19. stoljeća.

Komentari (5)

Foto