Ljubav među lopovima (1987)

LOVE AMONG THIEVES (Originalni naziv)

romantika kriminalistički avantura

Kako bi oslobodila otetog zaručnika barunica i pijanistica se upusti u opasnu pustolovinu

 
Režija: Roger Young
Scenarij: Stephen Black, Henry Stern
Uloge: Audrey Hepburn, Robert Wagner, Patrick Bauchau, Jerry Orbach, Brion James...

Filmografija

Romantični TV krimić redatelja Rogera Younga (Lassiter, Bourneov identitet (1988), Mojsije, Isus, serija Magnum) ležerno je ostvarenje koje gledatelje osvaja šarmom, dinamičnom pričom i raspoloženim glumačkim nastupima. Ovo je jedini TV film koji je ikad snimila legendarna Audrey Hepburn (Sabrina, Rat i mir, Ljubav poslijepodne, Doručak kod Tiffanyja, Šarada, My Fair Lady, Robin i Marian), glasovita glumica koja je za svoju prvu veliku ulogu u remek-djelu "Praznik u Rimu" Williama Wylera osvojila Oscara.

Tijekom večeri kada barunica i cijenjena pijanistica Caroline DuLac (A. Hepburn) u muzeju u San Franciscu održava koncert netko iz postava muzeja ukrade tri skupocjena dijamantima optočena Fabergéova jaja. Nakon što pri odlasku iz muzeja izgubi cipelu koju nepoznat netko odmah pokupi, Caroline posjeti svoju sestru Solange DuLac (S. Eggar), kojoj prizna da je ona ukrala Fabergéova jaja. Naime, nedavno je otet Carolinein zaručnik Alan Channing (P. Bauchau), a želi li ga osloboditi barunica mora Fabergéova jaja odnijeti otmičarima u meksički gradić Laderu. No putovanje u Meksiko neće biti nimalo jednostavno, jer će se Caroline ubrzo suočiti s mnoštvom nevolja. Osim što joj je neprestano na tragu tajanstveni Spicer (J. Orbach), čovjek i po najvećoj vrućini zaogrnut kišnim ogrtačem, Caroline u avionu za Meksiko upozna markantnog i temperamentnog Mikea Chambersa (R. Wagner). Mike je šarmantan i pomalo lakomislen muškarac koji se smatra pustolovom, no koji čini se o Caroline zna i više nego što želi reći. Tijekom uzbudljive i vratolomne pustolovine u Meksiku barunica će se zbližiti s Mikeom, suočiti sa životnom opasnošću, ali i shvatiti da sve nije onakvo kakvim se čini...

Ovaj film je posljednje ostvarenje u kojem je Audrey Hepburn odigrala glavnu ulogu, jer je u svom posljednjem filmu, hitu "Uvijek" Stevena Spielberga, ostvarila tek cameo nastup. Partner slavne A. Hepburn je R. Wagner (Poljubac prije smrti, Najduži dan, Pink Panther, Ulice San Francisca, Pakleni toranj, Austin Powers: Tajanstveni tajni agent), a u sporednim ulogama nastupaju P. Bauchau (Emanuelle IV, Phenomena, A glazba i dalje svira, Priča iz Lisabona, Ćelija, Tajnica, Soba panike), J. Orbach (F/X ubojstvo trikom, Prljavi ples, Detektiv i dama, Posljednji izlaz za Brooklyn, Univerzalni vojnik, serija Zakon i red) i B. James (Poštar uvijek zvoni dvaput, Južnjačka utjeha, Blade Runner, 48 sati, Crveno usijanje, Tango i Cash). Filmsku glazbu potpisuje Arthur B. Rubinstein (Plavi grom, Ratne igre, Zasjeda, Na težak način), čest suradnik redatelja Johna Badhama, a fotografiju Gayne Rescher (Zvjezdane staze: Khanov gnjev, Dan poslije, Vjetrenjače bogova).


Komentari (0)

Foto