Scooby Doo i čudovište iz Loch Nessa (2004)

SCOOBY-DOO AND THE LOCH NESS MONSTER (Originalni naziv)

komedija animirani fantastika

Istraživačka skupine i pas Scooby-Doo razriješavaju legendu o čudovištu iz Loch Nessa

 
Režija: Scott Jeralds, Joe Sichta
Scenarij: George Doty IV, Ed Scharlach, Mark Turosz
Uloge: Frank Welker, Casey Kasem, Mindy Cohn, Grey DeLisle, Michael Bell, ...

Filmografija

Otkako je 1969. godine krenuo kao animirana serija u produkciji glasovitog studija Hanna-Barbera, Scooby-Doo već gotovo četiri desetljeća uspješno zabavlja najmlađe gledatelje. Kroz godine, autori su se uspješno prilagođavali različitim formatima - od animirane TV serije, preko dugometražnih animiranih filmova pa sve do hollywoodskih igrano-animiranih uspješnica - i pritom su redovito nudili originalne, podjednako intrigantne misteriozne zgode.

Velma, Fred, Daphne, Shaggy i nezamjenjivi pas Scooby-Doo članovi su slavne skupine Mystery Inc., posvećene otkrivanju i tumačenju nadnaravnih fenomena. Ovaj put ekipa putuje u Škotsku, ali ne po zadatku, već na odmor, u posjet Daphneinoj sestrični koja živi u obiteljskom dvorcu blizu misterioznog jezera Loch Ness. Već prve večeri provedene u dvorcu, ovi "neustrašivi" junaci shvate da od odmora neće biti ništa. Tražeći usred noći štogod za prigristi, Shaggy i Scooby-Doo najednom postanu mete goleme nemani koja ih počne proganjati. Premda joj uspiju umaknuti, prestravljeni istražitelji shvaćaju da će ovaj boravak provesti tražeći legendarno čudovište iz Loch Nessa, koje se upravo probudilo iz dugog mirovanja. Pomoć u istrazi pružit će im profesorica Fiona Pembrooke, uvjerena da čudovište postoji, i sir Ian Locksley, koji smatra kako je sve to obična izmišljotina...
"Scooby-Doo i čudovište iz Loch Nessa", namijenjena video distribuciji, pripada seriji Scooby-Doo filmova koji objedinjuju edukativnu i zabavljačku funkciju smještajući glavne likove u kulturalno i povijesno bogata te mitološki značajna područja svijeta. Tako nakon Australije i Meksika Mystery Inc. dolazi u Škotsku, gdje se upoznaje sa Škotima, njihovom kulturom i običajima te jednim od najvećih škotskih mitova - onome o čudovištu iz Loch Nessa.

Komentari (0)

Foto