Orkanski visovi (2009)

Wuthering Heights (Originalni naziv)

drama romantika

Pustolovna, smiona i snažna verzija svevremenskog romana

 
Režija: Coky Giedroyc
Scenarij: Peter Bowker
Uloge: Tom Hardy, Charlotte Riley, Andrew Lincoln, Sarah Lancashire, Burn Gorman

Filmografija

"Orkanski visovi" i dalje su jedna od najdojmljivijih ljubavnih priča u engleskoj književnosti, a ova bogata ekranizacija uhvatila je njezinu mračnu i snažnu bit. Roman Emily Brontë adaptirao je nagrađivani Peter Bowker (Blackpool), a pripovijeda o Cathy i njezinoj tajanstvenoj srodnoj duši.

G. Earnshaw pronalazi dječaka lutalicu, daje mu ime Heathcliff i donosi odluku da će se starati o njemu. Prima neznanca u svoj dom, Orkanske visove, gdje ga podiže zajedno s Cathy i Hindleyjem. No ovaj potonji nikad ga ne prihvaća i ljubomoran je na naklonost koju Cathy osjeća prema pridošlici. S vremenom preuzima posjed, te se sveti tako što mu nameće posao običnoga radnika. Kako Cathy odrasta, zaljubljuje se u Heathcliffov sirov šarm, no također teži za društvenim statusom.
Ova dilema stvara nerješiv problem za ovu ambicioznu mladu ženu, te bez obzira na to što se uda za drugog muškarca, njihova se veza nikad ne prekida... Njihova zabranjena i na kraju tragična ljubav popraćena je burnom romansom smještenom u divljem sjevernoengleskom krajoliku.

Komentari (0)

Foto