Program zaštite za princeze (2009)

Princess Protection Program (Originalni naziv)

komedija drama obiteljski

Mlada princeza se pridružuje američkoj obitelji u sklopu programa za zaštitu princeza

 
Režija: Allison Liddi
Scenarij: Annie DeYoung
Uloge: Selena Gomez, Demi Lovato, Jamie Chung, Tom Verica, Robert Adamson

Filmografija

Film je režirala televizijska redateljica Allison Liddi, prema priči i scenariju Annie DeYoung. Godine 2009. film je osvojio Teen Choice Award kao najbolji američki tinejdžerski film.

Carter Mason (S. Gomez) živi kao manje-više obična američka tinejdžerica u malom mjestu u Iowi. Neobično je samo to što joj je otac tajni agent koji često mora iznenada otputovati na zadatak. Jedan od zadataka agenta Masona vodi u Costa Lunu, gdje je upravo izveden puč. Pretendent na prijestolje neće prezati ni od čega da postane kralj i pokušat će ubiti princezu Rosalindu. No Rosalindu (D. Lovato) spašava međunarodni Program za zaštitu princeza, zbog čega je kraljica majka zatvorena kao talac. Agent Mason dovodi Rosalindu kući, smatrajući da će se najbolje sakriti tako što će se uklopiti među obične američke djevojke. Njegova kći Carter isprva će neprijateljski dočekati djevojku prepristojnog ponašanja, koja se "ponaša kao da je princeza", jer Carter iznad svega prezire praznoglave djevojke koje drže samo do lijepog izgleda, kao što prezire i godišnji izbor kraljice škole koji se upravo priprema. Jedini prema kome osjeća slabost jest zgodni Donny (R. Adamson). Donny je gotovo i ne primjećuje, ali zato vrlo brzo baci oko na zgodnu Rosalindu, koja dobiva obično ime Rosie. Kad Carter shvati da je Rosie dobra, nesebična i pametna djevojka, prihvati je i sprijatelji se s njom, ali će im zajednička neprijateljica postati najpopularnija cura u školi, bogata, razmažena i pokvarena Chelsea (J. Chung), koja smatra da joj po prirodi stvari pripada kruna kraljice škole. I za to je spremna sve učiniti...

Godine 2009. Selena Gomez je kao najbolja glumica osvojila Teen Choice Award. Tu simpatičnu i darovitu sedamnaestogodišnjakinju novinari zovu Disneyjevim fenomenom, počela je glumiti u seriji Barney and Friends, a proslavila se ulogom u seriji Wizards of Waverly Place. Prema toj seriji snimljen je i film, u kojoj je glumila također uz svoju prijateljicu, podjednako darovitu mladu glumicu Demi Lovato, koja u ovom filmu pokazuje iznimnu glumačku energiju. I Selena Gomez i Demi Lovato najzaslužnije su za šarm filma "Princes Protection Program".


Komentari (2)

Foto