Filmski raj (2005)

REEL PARADISE (Originalni naziv)

dokumentarni

Filmaš se sa obitelji seli na otok Taveuni kako bi lokalnom stanovništvu obnovio kino

 
Režija: Steve James
Scenarij: Steve James
Uloge: John Pierson, Janet Pierson, Georgia Pierson, Wyatt Pierson, Vijen Nair, ...

Filmografija

Filmaš John Pierson i njegova obitelj odluče velegradsku svakodnevicu na godinu dana zamijeniti nečim sasvim drugačijim. Naime oni se odluče preseliti na otok Taveuni na Fijiu gdje postoji zapušteno staro kino kako bi ga obnovili i lokalnom stanovništvu puštali besplatne filmove.

Siti užurbanog gradskog života i vreve u New Yorku, filmaš John Pierson i njegova obitelj, supruga Janet, 16-godišnja kći Georgia i 13-godišnji sin Wyatt, godine 2003. odlučili su velegradsku svakodnevicu na godinu dana zamijeniti nečim sasvim drugačijim. Doznavši da na otoku Taveuni na Fijiu postoji zapušteno staro kino, John je uz potporu supruge i djece došao na ideju da se na 12 mjeseci tamo svi presele, obnove kino te mještanima počnu besplatno prikazivati filmove.

Kao iskusan filmski djelatnik, koji je tijekom karijere među ostalim surađivao i na produkcijama hitova "Zaposlena djevojka" Mikea Nicholsa, "Trgovci" Kevina Smitha i "Projekt: Vještica iz Blaira" Daniela Myricka i Eduarda Sáncheza, te s glasovitim redateljima poput Spikea Leeja i Michaela Moorea, John je lako uspio pribaviti niz atraktivnih naslova. Bez obzira na prijateljstva koja su sklopili, s vremenom su ipak na površinu počeli izbijati određeni nesporazumi između članova obitelji Pierson i lokalnog stanovništva.

Entuzijazam Johna i njegove obitelji, koja se nakon jedne godine teška srca bila prisiljena oprostiti s novim prijateljima i vratiti u New York, efektno su zabilježile kamere redatelja Stevea Jamesa (Grassroots Chicago, Higher Goals, Prefontaine, At the Death House Door). U funkciji izvršnog producenta film potpisuje slavni Kevin Smith (Štakori iz shopping-centra, Natjerujući Amy, Dogma, Djevojka iz Jerseya), daroviti i nagrađivani nezavisni filmaš i prijatelj Johna Piersona.


Komentari (0)

Foto