Presudan izbor (2001)

MIDWIVES (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Sybilini problemi počinju nakon optužbe da je odgovorna za smrt jedne pacijentice

 
Režija: Glenn Jordan
Scenarij: Christopher A. Bohjalian, Cynthia Saunders
Uloge: Sissy Spacek, Peter Coyote, Terry Kinney, Alison Pill, Peter Dvorsky, ...

Filmografija

Glavnu zvijezdu ovog uzbudljivog televizijskog filma nije potrebno posebno predstavljati. Naravno, radi se o Sissy Spacek koja je bila nominirana za Oscara 1976., u istoimenom hororu Briana de Palme.Sissy Spacek nastavlja nizati velika priznanja, pa je tako nagrađena Oscarom i Zlatnim globusom.Uz Sissy Spacek, u "Presudnom izboru", proslavili su se i vrsni glumci Piper Laurie i Peter Coyote.

Sibyl Danforth (Sissy Spacek) je iznimno zaposlena „babica“ i profesija joj pruža mnoge radosne trenutke koje proživljava zajedno sa svojim pacijentima. Dolazak nove bebe na svijet i slavlje koji slijedi nakon rođenja najljepši su trenuci u Sibylnom poslu, no porod jedne olujne noći u Vermontu pokazat će i onu manje lijepu stranu njezinog posla.

Pacijentici započnu trudovi, no porod se zakomplicira. Ledena kiša prekriva ulice Vermonta, blokira putove i prekida telefonske veze. Sybil shvaća kako se u ovim neizvjesnim trenucima može osloniti samo na svoje umijeće i kako jedino ona može spasiti život budućoj majci. Na žalost, nesretna trudnica gubi bitku, a Sybil čini posljednje napore za spas djeteta.

Sybilini problemi se nastavljaju kada je zbog smrti pacijentice optuže za ubojstvo. Uz pomoć supruga (Terry Kinney), kćeri (Alison Pill) i najbolje prijateljice Cheryl (Piper Laurie), ona pokušava dokazati svoju nedužnost.

 


Komentari (0)

Foto