Felicijino Putovanje (1999)

Felicia’S Journey (Originalni naziv)

triler drama

Priča o odnosu mlade žene u potrazi za izgubljenom ljubavi i starog samca s mračnom tajnom

 
Režija: Atom Egoyan
Scenarij: Atom Egoyan
Uloge: Bob Hoskins, Arsinée Khanjian, Elaine Cassidy, Sheila Reid, Peter McDonald

Filmografija

"Felicia's Journey" dvadeset i četvrti je od dvadeset i šest filmova koliko ih je do danas režirao Atom Egoyan. Egoyan je rođen u Egiptu, u Kairu, 19. srpnja 1960. Roditelji su mu Armenci, a odrastao je u Kanadi. On je najoriginalniji filmski autor koji se posljednjeg desetljeća afirmirao na svjetskoj kinematografskoj sceni. Premda i u "Felicijinom putovanju" vlada tipična "egojanovska" kafkijansko-hipnotička atmosfera, taj je film u izvjesnom smislu redateljski konvencionalniji i zato prihvatljiviji širokoj publici od njegovih ranijih djela...

Felicia (E. Cassidy) je mlada Irkinja čiji je dečko Johnny Lysaght (P. McDonald) otputovao u engleski grad Birmingham kako bi se zaposlio u tvornici koja proizvodi kosilice za travu. U Irskoj nije mogao naći posao. Nakon nekog vremena Alicia otputuje za njim u Birmingham. Ali, ona nema adresu ni njegovog stana ni tvornice, a nije ih mogla dobiti ni od Johnnyjeve majke (B. Brennan).

Kroz njezine uspomene koje se isprepleću s njezinim lutanjem po Birminghamu shvatimo da se njezin otac (G. McSorley) protivio vezi s Johnnyjem, jer je bio uvjeren da je Johnny postao profesionalni britanski vojnik. Premda ocu to nije priznala, Felicia je s Johnnyjem ostala u drugom stanju.


Komentari (1)

Foto