Pas vatrogasac (2007)

FIREHOUSE DOG (Originalni naziv)

akcija komedija obiteljski

Pas u demoraliziranu vatrogasnu postaju vraća iskru nade

 
Režija: Todd Holland
Scenarij: Mike Werb, Claire-Dee Lim
Uloge: Josh Hutcherson, Bruce Greenwood, Bill Nunn, Scotch Ellis Loring, Mayte Garcia

Filmografija

Rex, najveća pseća holivudska zvijezda, izgubi se i nevoljko ga udomi dječak. Njegov otac, zapovjednik derutne vatrogasne postaje, pristat će na udomljavanje samo ako se njegov prgavi sin bude brinuo o K-9 (psu). Nisu ni slutili da će Rex uspjeti ne samo zbližiti njih dvojicu, nego i vratiti toliko potrebnu vjeru u vatrogasnu postaju.

Rex je omiljeni psić svih američkih mališana, a njegov glumački talent zasjenjuje i većinu holivudskih glumaca. Ali! Najveća pseća holivudska zvijezda izgubi se nakon akrobacije tijekom skoka s padobranom i odluta. Lunjajući ulicama u potrazi za domom, nađe se u malom gradiću. Dok bježi iz šinteraja, Rex se sakrije u zgradi koju zahvati požar. Shane Fahey (Josh Hutcherson) je buntovni dječarac, čiji se otac Connor (Bruce Greenwood) trudi brinuti za njega i ostati pribran i snažan nakon smrti svog drugog sina - kapetana vatrogasne postrojbe. I dok se Connor trudi postaviti vatrogasnu postavu na noge, Shane ne može preboljeti smrt brata, njegove ocjene u školi sve su lošije, a on neprestano izbjegava nastavu.  No sve se mijanja kada Connor spasi Rexa iz požara i upozna ga sa Shanom.

 

Od samog početka ova topla obiteljska humorna drama s lakoćom nas uvlači u svoju zanimljivu priču koja istovremeno nasmijava i raznježuje. Iako se čini da je pametan psić u centru zbivanja, odnos između oca i sina čini kostur priče. Najmlađi gledatelji će uistinu uživati u prijateljstvu psića i Shanea te nizu zabavnih scena koje slijede, no jednako tako ponešto naučiti iz veze oca i sina. Njih su besprijekorno odigrali Josh Hutcherson, kojeg se možda najbolje sjećamo iz "Putovanja u središte Zemlje“, i iskusni Bruce Greenwood.


Komentari (0)

Foto