Gepardice: Jedan svijet (2008)

CHEETAH GIRLS: ONE WORLD (Originalni naziv)

komedija glazba tinejdžerski

Treći nastavak priče o tri mlade glazbenice, njihovoj karijeri i ljubavnim problemima

 
Režija: Paul Hoen
Scenarij: Daniel Berendson, Debore Gregory
Uloge: Adrienne Bailon, Sabrina Bryan, Kiely Williams, Michael Steger, ...

Filmografija

Iako treći nastavak, ovaj film nimalo ne zaostaje za prva dva, a bio je nominiran za ugledne američke filmske nagrade kao najbolji film za mlade i za režiju.

Iako od svega najviše žele da njihova glazba osvoji svijet, a one postanu zvijezde, tri prijateljice, Chanel (A. Bailon), Dorinda (S. Bryan) i Aqua (K. Williams), najdragocjenijim smatraju svoje prijateljstvo i zaklinju se da će uvijek ostati vjerne jedna drugoj. No, jedna primamljiva ponuda bit će veliko iskušenje tom prijateljstvu. Kad stigne poziv iz Hollywooda, Gepardice su izbezumljene od sreće: imaju ponudu da budu zvijezde novog holivudskog glazbenog filma. No, prvo razočaranje stiže čim upoznaju budućeg redatelja: poziv mladim Amerikankama nije stigao iz Hollywooda nego iz - Bollywooda. Jer, Vic (M. Steger), punim imenom Vikram, Indijac je, a mjesto snimanja bit će Bombay. Novac za snimanje filma daje Vikramov ujak Kamal (R. Seth). Ako ne iskoristi tu posljednju šansu da postane redatelj, roditelji će Vica poslati na studij stomatologije. Razočaranjima ni tu nije kraj: ujak Kamal, glavni producent, ne pristaje na tri zvijezde, nego traži da se izabere najbolja od tri djevojke. Mogu li one izdržati audiciju na kojoj će se natjecati jedna protiv druge? Da situacija bude još složenija, tu je i mlada Indijka Gita (D. Daryanani), zaljubljena u veliku glumačku zvijezdu Rahima (R. Ginn), Aqua sreće tajanstvenog dečka Kennyja, kojega je upoznala preko Interneta, Vic se zaljubio u Chantal, a Dorinda odbija pozive svoje velike ljubavi Joachima, koji živi u Španjolskoj...
Film The Cheetah Girls: One World treći je nastavak sad već vrlo popularnog filmskog serijala Gepardice, snimljenog prema pričama Debore Gregory. Prvi film snimljen je 2003. i govori o počecima njihove karijere. U drugom filmu putuju u Španjolsku na veliki pop-festival, a u trećemu ih put vodi u Indiju. Sva tri filma odlikuju se s mnogo glazbe i plesa, mladenačke energije i šarma. Ni dramski zapleti nisu zanemareni, a uz glazbu, u središtu su zbivanja ljubavne drame triju djevojaka. (U prva dva filma bilo ih je četiri.) Osim što su vrlo darovite, nije naodmet reći ni da su djevojke vrlo simpatične, a možda dobru poruku današnjim mladim djevojkama šalje i to što su sve vrlo zgodne, iako nijedna manekenski mršava: njihove zaobljene figure, kao i njihova glazba, pršte zdravljem i dobrom energijom.

Komentari (0)

Foto