Kick Ass (2010)

Kick-Ass (Originalni naziv)

akcija komedija drama

Smušeni srednjoškolac odluči postati superjunak

 
Režija: Matthew Vaughn
Scenarij: Jane Goldman, Mark Millar
Uloge: Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Nicolas Cage, Mark Strong, ...

Filmografija

Uvrnuta, urnebesna, akcijom nabijena avantura redatelja Matthewa Vaughna – sve je to "Kick Ass", adaptacija istoimenog stripa nagrađivanog škotskog strip pisca Marka Millara ("Wanted").

Glavni lik ove nevjerojatne akcijske komedije je Dave Lizewski - tinejdžer, srednjoškolac kojeg doslovno nitko ne primjećuje. Dave je veliki obožavatelj stripova. Uskoro će mu na um pasti genijalna ideja: pod utjecajem goleme količine stripova koje posjeduje i čita, Dave će odlučiti postati super junak i boriti se protiv opakih zločinaca. U tu svrhu nabavit će potrebno odijelo, naočale i masku te promijeniti ime u - KICK ASS.
Postoji samo jedan mali problem: Kick Ass ne posjeduje nikakve super moći! Međutim, njegov život ubrzo će se drastično promijeniti nakon što ga hrpa istomišljenika počne imitirati, a on sam susretne 11-godišnju Hit Girl i njezinog oca Big Daddyja te postane partner s još jednim "wanna be" superherojem - Red Mistom. U cijelu priču uplest će se i lokalni mafijaš Frank DAmico koji će naše novopečene super heroje staviti na pravu kušnju!

Komentari (9)

Foto