Vruća večera (2000)

DINNER RUSH (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Niz naoko nepovezanih priča se raspetljava u "najvrućem" talijanskom prestižnom restoranu

 
Režija: Bob Giraldi
Scenarij: Rick Shaughnessy, Brian S. Kalata
Uloge: Danny Aiello, Edoardo Ballerini, Kirk Acevedo, Vivan Wu, John Rothman, ...

Filmografija

Poznati redatelj glazbenih spotova Bob Giraldi (najviše je surađivao s Lionelom Richiejem, ali i s Michaelom Jacksonom te Pat Benatar, a režirao je i koncertni dokumentarac Jean Michela Jarrea) režirao je 2000. vrlo zanimljiv film Dinner Rush, tzv. ansambl ostvarenje s mnoštvom likova i nekoliko temeljnih provodnih motiva.

Dvojica mlađih mafijaša zbog kladioničarskih dugova ubiju suvlasnika prestižnog restorana, a njegova partnera Louisa Cropu žele privoliti da ih prihvati kao nove partnere. Cropa ih pozove na večeru u dupkom pun restoran, ali također i šefa gradske policije te njegovu suprugu. Cropin sin Udo, glavni kuhar iznimnog dara i veliki zavodnik, traži od oca da ga uzme za partnera, a istodobno pokušava zavesti atraktivnu hostesu Nicole, djevojku jednog od kuhara, Duncana, kockarskog ovisnika...

U izvrsnoj glumačkoj ekipi dominira veteran Danny Aiello (Purpurna ruža Kaira, Opet iznova, Hudson Hawk, Leon, Gradska vijećnica), najpoznatiji po ulozi vlasnika pizzerije u filmu Učini pravu stvar Spikea Leeja koja mu je donijela nominaciju za Oscara i Zlatni globus.

Gledatelji će u ulozi šarmantnoga plaćenog ubojice prepoznati i Johna Corbetta, zvijezdu filma Moje grčko vjenčanje i kultne TV serije Život na sjeveru, a istaknutu rolu tumači i lijepa Vivian Wu, nezaboravna nositeljica glavne uloge u kultnom filmu Petera Greenawaya Tijelo kao knjiga.


Komentari (1)

Foto