Tračerica (2007)

GOSSIP GIRL (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Tajanstvena blogerica drži u šaci najelitnije njujorške tinejdžere

 
Režija: Mark Piznarski
Scenarij: Josh Schwartz, Stephanie Savage
Uloge: Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick...

Filmografija

Serija Tračerica (Gossip Girl) snimljena je prema bestselerima za mlade Cecily von Ziegesar, a govori o životima povlaštene skupine tinejdžera jedne privatne škole s Manhattana.

Hoćeš da ti odam jednu tajnu? Stvarno sočnu tajnu? Sve ćete pronaći u najnovijem postu bloggerice s Manhattana, zloglasne Tračerice. A kad je riječ o eksplozivnom prijateljstvu između Serene i Blaire, Danovoj i Sereninoj romansi na pomolu, Nateovoj i Blairinoj vezi iz snova (ili možda iz noćne more?), Chuckovim eskapadama i Jennynom ulasku u glamurozni svijet, tu se ima itekako o čemu pričati!

Učenici saznaju da se Serena van der Woodsen, negdašnja najveća partijanerica s Upper East Sidea, vratila u grad, od izvora od kojega saznaju sve važne vijesti: s bloga sveznajuće, no iznimno tajnovite Tračerice. Nitko ne zna tko je Tračerica, ali svi se u ovom ekskluzivnom i začaranom krugu oslanjaju na njezinu internetsku stranicu šaljući sms poruke za najnoviju ekskluzivu. Čak se i Serenina najbolja prijateljica Blair Waldorf iznenadi kada sazna da je Serena iznenada završila svojevoljni progon u internat i vratila se na Manhattan.

Serena uporno taji razloge povratka iako možda imaju veze s njezinim mlađim bratom Ericom. Koji god bio razlog, promjena na Sereni je očita, osobito Blair, čije je prijateljstvo sa Serenom uvijek bilo teško i bazirano na konkurenciji. Kada Serene nije bilo na vidiku, Blair je uživala u svjetlima reflektora te se nema namjeru vratiti životu u Sereninoj sjeni. Njihov napet odnos dodatno zakomplicira Blairin dečko Nate (Chace Crawford), mladić koji se osjeća nelagodno zbog niza povlastica koje mu je osigurao moćan otac Howie. Sada kada se Serena vratila, Blair će se morati boriti da zadrži Nateovu pozornost.

Pratiti nestalna prijateljstva, ljubomore i metež u tom imućnom i složenom svijetu nije lako, ali to je ono što Tračerica čini najbolje.

Izvršni producenti serije su Josh Schwartz i Stephanie Savage, producenti također iznimno popularne serije za mlade O.C., te Leslie Morgenstein i Bob Levy.


Komentari (5)

Foto