Tko je ubio Joy Morgan (1981)

KILLJOY (Originalni naziv)

triler

Dvojica liječnika i zaručnica jednog od njih upletu se u slučaj ubojstva mlade djevojke

 
Režija: John Llewellyn Moxey
Scenarij: Sam Rolfe
Uloge: Kim Basinger, Robert Culp, Stephen Macht, Nancy Marchand, John Rubinstein...

Filmografija

Scenarij ovog TV filma punog obrata djelo je Sama Rolfeja (1924.-1993.), nominiranog za nagradu Američke filmske akademije za vestern "Slomljena mamuza", koji je dopadljivo povezao središnju priču s fascinacijom TV publike sapunicama iz bolničkog miljea.Zaplet vrvi insinuacijama i tragovima koji vode u različitim smjerovima, te publika do same završnice ne sluti tko je počinio zločin. Uz to, spoj priča o liječnicima i klasičnog kriminalističkog prosedea uz poznatu glavnu glumicu djeluje i više nego atraktivno za TV film.

U gradskoj bolnici City General Hospital dvojica mladih liječnika pokušavaju ostvariti svoje privatne i profesionalne ambicije ni ne sluteći da će se njihovo prijateljstvo pretvoriti u otvoreni sukob. I dok patologu dr. Paulu Trentonu (J. Rubinstein) najveću podršku pruža majka, također liječnica dr. Martha Trenton (N. Marchand), njegov kolega kirurg dr. Max Heller (S. Macht) čini sve kako bi sam napredovao. Ipak, zaruke s kćerkom upravitelja bolnice Laury Medford (K. Basinger) čine ga najperspektivnijim liječnikom u bolnici što izaziva ogorčenje dr. Trenton koja se nadala da će se Laury udati za njezina sina. Razočaran skorim vjenčanjem Maxa i Laury, Paul odluči sabotirati njihovu vezu namjestivši da Laury dobije pismo navodne ljubavnice svog budućeg supruga. Povjerovavši da uistinu postoji izvjesna Joy Morgan, Laury je odluči pronaći. Istodobno, pravu Joy Morgan koja je nestala traži policijski detektiv Lou Corbin (R. Culp)...

Buduća velika hollywoodska zvijezda i dobitnica Oscara Kim Basinger (L. A. povjerljivo, Batman) debitirala je na velikom ekranu 1981. glavnom ulogom u filmu "Hard Country" nakon što je pet godina prihvaćala manje ili veće uloge na televiziji. Iste je godine nastupila i u TV filmu "Killjoy" nakon kojega se u potpunosti posvetila kinoprojektima.

Film je režirao veteran kada su posrijedi TV filmovi i serije John Llewellyn Moxey (Sanctuary of Fear, Through Naked Eyes), a uz K. Basinger nastupa još nekoliko poznatih glumačkih imena, prvenstveno s malih ekrana. To su zvijezda serije I, Spy R. Culp, zatim dobitnica Emmyja i Zlatnog globusa N. Marchand (serije Lou Grant i Obitelj Sporano), S. Macht (Swallows, serija Cagney & Lacey) te J. Rubinstein (Daniel, serija Family).


Komentari (0)

Foto