Izgubljene duše (1998)

NIGHTWORLD: LOST SOULS (Originalni naziv)

triler horror

Doselivši u kuću na selu obitelj s autističnom kćerkom postane sudionicima čudnih događaja

 
Režija: Jeff Woolnough
Scenarij: Scott Peters
Uloge: John Savage, Barbara Sukowa, Nick Deigman, Laura Harling, Richard Lintern

Filmografija

Klasičan horor-triler zastrašujuće atmosfere i nepredvidljivog raspleta, "Izgubljene duše", redatelja Jeffa Woolnougha pravi je primjer prvoklasne televizijske zabave, filma koji se očito oslanja na brojne uzore, od kojih je najuočljiviji slavni "Poltergeist", ali koji u finalnu jednadžbu ubacuje i dosta originalnog. Woolnough strpljivo, detaljno i vješto gradi atmosferu straha i paranoje, za što su uvelike zaslužni i dobri glumci...

Budite oprezni, jer izgubljene duše nikada ne spavaju, željne osvete i svođenja računa, tako da im se nije uputno naći na putu!

Umoran od gradske vreve i stalnog pritiska, Victor Robinson (John Savage) se zajedno s cijelom svojom obitelji preseli na selo. U prekrasnoj kući sin Jesse (Nick Deigman) već prvih dana pronađe staru Edisonovu napravu. Kada stroj i uključi, on počne emitirati zvuk dječje igre i smijeha. No, to nije jedini čudan događaj, jer autistična kćer Meaghan (Laura Harling) počinje crtati i plesati kao nijednom dotad te osjećati kao da netko s njom želi stupiti u kontakt. Obitelj saznaje kako se u kraju prije jedanaest godina zbilo neriješeno ubojstvo djeteta te da je za to najvjerojatnije odgovoran njihov susjed.

Uz Johna Savagea i Barbaru Sukowu, moramo istaknuti mlade Nicka Deigmana i Lauru Harling, koji su odradili odličan posao.


Komentari (0)

Foto