Smrtonosna legenda (2004)

Drowning Ghost / Strandvaskaren (Originalni naziv)

triler horror

Nakon pojave ubojstava na privatnom faultetu otkriva se stoljetna mračna legenda

 
Režija: Mikael Hafström
Scenarij: Mikael Hafström
Uloge: Rebecka Hemse, Jenny Ulving, Jesper Salén, Peter Eggers, Daniel Larsson

Filmografija

"Strandsvaskaren" solidan je švedski film strave, uređen u maniri filmova majstora žanra Johna Carpentera (što čak podcrtava i odabrana glazba koja podsjeća na skladbe toga autora), tipično osmišljene priče o izoliranom privatnom fakultetu u kojemu se počnu događati jeziva ubojstva, a što ima podlogu u lokalnoj legendi o tamošnjem ubojici.

Šveđanka Sara (R. Hemse) uspješna je studentica koja upravo piše esej o poznatoj legendi vezanoj uz školu Hellestads koju upravo pohađa, kao i nekoliko njezinih najboljih prijatelja. Naime, prije stotinjak godina troje tadašnjih studenata bilo je divljački ubijeno, a ubojica se, nakon počinjenih zločina, ubio utopivši se u obližnjem jezeru. Cijeli slučaj je to zagonetniji što se ubojičino truplo nikada nije pronašlo. Sara počinje otkrivati nove činjenice vezane uz ubojicu, a one se tiču i predaka nekih od članova školske uprave. Prilikom obljetnice toga stravičnoga događaja, čijom je prilikom priređena zabava, neke se jezive stvari počnu događati...

Uz dobro režirane, pa i napete prizore, film je solidno ostvarenje koje može držati gledatelja u neizvjesnoati. U filmu glumi Rebecka Hemse, švedska glumica najpoznatija kao filmska kći detektiva Martina Becka iz istoimene serije.



Komentari (0)

Foto