Često postavljana pitanja o putovanju kroz vrijeme (2009)

Frequently Asked Questions About Time Travel (Originalni naziv)

komedija sf

Tri najbolja prijatelja slučajno otkriju postojanje vremenske pukotine

 
Režija: Gareth Carrivick
Scenarij: Jamie Mathieson
Uloge: Chris O'Dowd, Anna Faris, Marc Wootton, Dean Lennox Kelly, Meredith MacNeill

Filmografija

"Frequently Asked Questions About Time Travel" prvi je filmski uradak redatelja Garetha Carrivicka, a može se opisati kao mješavina filmova "Shaun Of The Dead" i "Back To The Future". Chris O'Dowd, Marc Wootton i Dean Lennox Kelly glume tri obična muškarca u čijim je rukama sudbina cijelog svijeta nakon što otkriju pukotinu između prostora i vremena, odnosno u svemiru, i to baš u muškom zahodu svoga lokalnoga puba.

Tri muškarca ulaze u kafić: dva štrebera i cinik.  Oni su tri obična muškarca koji snivaju i nadaju se uzbudljivijoj i boljoj budućnosti. Sva su trojica zaglavila na dosadnim poslovima bez mogućnosti napretka. Frustrirani su i zapravo žive živote bez uzbuđenja. Sada će sjesti te provesti prosječan izlazak u svom mjesnom pubu, popiti nekoliko piva, malo porazgovarati i našaliti se. Nema razloga da posumnjaju da će se nešto neobično dogoditi.

Prvi je štreber, Ray, opsjednut putovanjem kroz vrijeme. To je činjenica koja je svima u pubu znana, te će zbog toga, kada mu priđe Cassie, žena koja tvrdi da je iz budućnosti, Ray posumnjati da je riječ o neslanoj šali.  Drugi štreber, Toby, opsjednut je  filmovima te će nakon što mu Ray ispriča priču o ženi iz budućnosti, misliti da mu opisuje radnju nekog filma. A cinični Pete, naravno, neće nikome povjerovati, dok slučajno ne propadne u rupu u vremenu te se nađe u budućnosti, koja je puna mrtvaca, uključujući i njega samog.

To će pokrenuti niz slučajnih putovanja kroz vrijeme za vrijeme kojih će naši junaci manično pokušavati izbjeći višestruke ranije verzije sebe samih, kako bi izbjegli stvaranje paradoksa vremena i pokušali riješiti zagonetku tko ih želi ubiti i zašto.


Komentari (0)

Foto