Mrtvi ne plešu (1997)

Dead Men Can't Dance (Originalni naziv)

akcija

Narednica Eliot s timom komandosa spašava kolege koji su zaglibili u Sjevernoj Koreji

 
Režija: Stephen Milburn Anderson
Scenarij: Paul Sinor
Uloge: Michael Biehn, Mark Edward Anderson, Adrian Paul, Kathleen York, ...

Filmografija

Nakon završene obuke stjecajem okolnosti u jednoj akciji Victoria Eliot (K. York) će zapovijedati jedinicom koja će spašavati kolege Roberta Hart (M. Beihn) i Shootera (A. Paul) iz Sjeverne Koreje, gdje su trebali uništiti zgradu u kojoj se proizvodi nuklearno gorivo.

Tim vojnih komandosa neopazice ulazi u Sjevernu Koreju kako bi izveo opasan zadatak - demontirao nuklearnu elektranu kako bi Amerikanci poremetili planove stvaranja nuklearnog oružja. Po novoj zapovijedi zadatak preraste u krvoproliće. Nadzorni analitičar, Victoria Elliot, u izvješću napomene kako do toga nije trebalo doći. Zbog toga bude izbačena iz CIA-e. Novu šansu pruža joj generalica Burke. Predlaže joj da se uključi u obuku za rendžera američke vojske. Po završenoj obuci rendžeri kreću u prvu ophodnju na području demilitarizirane zone ne sluteći da će upasti u sukob s vojskom Sj. Koreje.

Victoria Eliot (K. York) ima čin kapetana u američkoj vojsci, no privremeno radi kao analitičarka u stanici CIA-e u Južnoj Koreji. Bavi se nadzorom zbivanja u Sjevernoj Koreji osobito onim što ima veze s mogućom proizvodnjom atomske bombe. Nezadovoljna je kad njezini kolege Robert Hart (M. Beihn) i Shooter (A. Paul) proliju previše krvi u jednoj akciji protiv Sjevernokorejaca. Njezina pretpostavljena, brigadni general Burke (G. Zabriskie), premjesti je u elitnu jedinicu rangera u kojoj mora proći najprije kratkotrajnu ali vrlo tešku obuku. U toj pretežno ženskoj jedinici obuku vodi stroga narednica Chrissie Brocks (K. J. Minter).


Komentari (0)

Foto