Borba za pravdu (1997)

FIGHT FOR JUSTICE (Originalni naziv)

drama sport

Obitelj Chandler proživljava pravu agoniju nakon otkrivanja bolesti njihove kćeri

 
Režija: Waris Hussein
Scenarij: Susan Nanus
Uloge: Anna Chlumsky, John Ritter, Tess Harper, Sarah Chalke, Karl David-Ejerf, ...

Filmografija

Primjer Chandlerovih čak će, preko nevladine udruge, doći do kongresa, a predsjednik Bill Clinton donijet će zadnje godine svog mandata zakon koji će zaštititi obitelji u sličnim situacijama... U filmu se pojavljuje i Bill Clinton osobno, kao on sam. Simpatična Anna Chlumsky pokazala je ulogom Missy veliki glumački dar, pa je bila nominirana za Young Artist Award.

Missy Chandler pametna je, darovita, simpatična i dobra djevojčica. Njezin otac (J. Ritter) pristojno zarađuje u prodavaonici automobila, majka (T. Harper) je kod kuće, brižna je i nenametljiva. Missy ima sve razloge da bude sretna: ima prijatelje, omiljena je u školi, čak joj i dečko koji joj se sviđa, Scott, pristupi da je pita hoće li mu biti partnerica na proljetnom plesu.

No, naoko bezazlena bol u koljenu bit će početak agonije za obitelj Chandler. Rak je strašna, ali i skupa bolest. I dok se Missy mora boriti da zadrži "pozitivan stav" kojim će pobijediti bolest, njezin otac gubi posao, a time i policu zdravstvenog osiguranja, jer je poslodavcu preskupo plaćati osiguranje za skupo liječenje.


Komentari (0)

Foto