Angus, tange i pravo pravcato ljubljenje (2008)

Angus, Thongs and Perfect Snogging (Originalni naziv)

komedija drama tinejdžerski

Hirovita tinejdžerica prolazi kroz niz uspona i padova karakterističnih za pubertetsku dob

 
Režija: Gurinder Chadha
Scenarij: Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges
Uloge: Georgia Groome, Aaron Taylor-Johnson, Karen Taylor, Alan Davies, ...

Filmografija

Redateljica Gurinder Chadha nastavlja istraživati svijet adolescenata kao što je to već učinila u svojoj najpoznatijoj i hvaljenoj komediji “Baš kao Beckam”. “Angus, tange i pravo pravcato ljubljenje” upoznaje nas s Georgiom Groome, djevojkom koja si postavlja ista pitanja kao većina tinejdžera, prolazeći kroz uspone i padove karakteristične za pubertetsku dob.

Georgia (Georgia Groome) je četrnaestogodišnja djevojka koja piše dnevnik o tome kako je biti tinejdžer. Kako naučiti ljubiti se, treba li obaviti tu operaciju nosa, može li se pronaći savršen dečko, kako organizirati perfektni rođendanski tulum – prioritetne su brige tinejdžerice koja će s vremenom naučiti prave životne vrednote.

Ne pokušavajući ugoditi starijoj publici, film ostaje vjeran prvenstveno onoj mlađoj, prikazujući svijet mladih ljudi kakav zapravo jest i kako funkcionira, te kroz niz humornih trenutaka uspijeva nas odlično zabaviti, a da pritom ne odlazi u krajnost pokušavajući ugoditi pretjeranim i isforsiranim humorom, već naprotiv – prikazuje svijet adolescenata s kojim se svaki tinejdžer može poistovjetiti, a usput gledateljstvo nasmijava do suza.


Komentari (3)

Foto