Nek’ ostane među nama (2010)

Neka ostane među nama (Originalni naziv)

komedija drama

Pet povezanih gorko slatkih pripovijesti o ljudima u potrazi za ljubavlju i srećom

 
Režija: Rajko Grlić
Scenarij: Ante Tomić, Rajko Grlić
Uloge: Miki Manojlović, Bojan Navojec, Nataša Dorčić, Daria Lorenci, ...

Filmografija

"Neka ostane medju nama" je zločesta, indiskretna zagrebačka priča o virovima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakidašnjice i običaja. O nečemu što se događa u boljim obiteljima i uglavnom pristojno prešućuje, ali nije zbog toga manje bolno.

Noć je, snijeg pada. Mlada zgodna djevojka hoda ruku pod ruku s mršavim, otmjenim i dobro držećim Nikolom (49) i njegovim mlađim bratom, malo punašnijim, zapuštenijim Bracom (42). Krišom ulaze u bolnicu, gdje umire otac njih dvojice, znameniti slikar... Tako počinje priča koja se događa u Zagrebu danas, u rasponu od godine dana, i u kojoj svatko od petero glavnih junaka ima zasebnu, vrlo intimnu priču o svom “duplom životu”.

Na 45. međunarodnom flmskom festivalu u Karlovym Varyma film je dobio Kristalni globus za režiju te European Screens Label - nagradu za najbolji europski film. Na 57. festivalu igranog filma u Puli osvojio je: Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film, Zlatnu Arenu za režiju, Zlatnu Arenu za nabolju glumicu u epizodnoj ulozi, Zlatnu Arenu za najboljeg snimatelja, Zlatnu Arenu za najbolji zvuk, Zlatnu Arenu za najbolju glazbu, Zlatnu Arenu za najbolju scenografiju te Nagradu FEDEORA - Federation of Film Critics of Europe and the Mediterranean. Na 24. Herceg Novi Festivalu dobio je Zlatnu mimozu za režiju. Na 45. festival glumačkih ostvarenja u Nišu nagrađen je Carom Konstantinom za najboljeg glumca u glavnoj ulozi, Nagradu publike za najboljeg glumca te Nagradu kritike za najboljeg glumca. Na GSIFF New York 2010 International Film Festivalu dobio je nagradu za najbolji film i nagradu za najboljeg glumca (Miki Manojlović).


Komentari (1)

Foto