Smrtonosni obračun (2001)

Clover Bend (Originalni naziv)

drama

Policajac se krene osvetiti kriminalcima koji su mu oteli i ubli ženu

 
Režija: Michael Vickerman
Scenarij: Michael Vickerman
Uloge: Robert Urich, David Keith, Barry Corbin, Marnette Patterson, Dwayne Adway...

Filmografija

Pokojni američki glumac kanadskog podrijetla Robert Urich (1946.-2002.) jedan je od svojih posljednjih nastupa ostvario u ovom trileru. Proslavljen TV serijama Spenser: For Hire i Vegas za koju je nominiran za Zlatni globus, Urich je tijekom svoje dugogodišnje karijere postao simbol tumača borca za pravdu kakvog utjelovljuje i u ovom filmu.

Bill Clayton (R. Urich) iskusni je policijski detektiv kojemu svakodnevne stresove na poslu olakšava sretan obiteljski život uz suprugu Betty (E. Gray), stariju kći Claire (M. Patterson) i mlađeg sina Sama (S. Hunter). Želeći se opustiti uz svoje najdraže, Bill krene na dugo planirano kampiranje, ali Claytonovi na putu naiđu na četvoricu kriminalaca koji upravo pljačkaju dućan u koji su svratili. Predvođeni okrutnim Mcgraryjem (D. Keith), lopovi zapucaju na Billa i obitelj pri čemu smrtno strada Betty, dok napadačev brat zadobije teške ozljede. Ubojice pobjegnu, a shrvani se Bill odluči preseliti s djecom k ocu Cottonu (B. Corbin), gradonačelniku gradića Clover Benda u kojem ga čeka mjesto šerifa. Nakon što i Mcgraryjev brat podlegne kobnim ozljedama, ubojica odluči pronaći Billa i osvetiti mu se za njegovu smrt...

Spoj obiteljske priče i kriminalističkog zapleta, film najviše duguje upravo glavnom glumcu, kanadskog podrijetla Robertu Urichu (1946.-2002.) čija markantna pojava i decentni nastup uvelike održavaju pozornost gledatelja. Uz to, film ima i vrlo dobro odglumljen lik glavnog negativca kojega tumači velika glumačka nada s prijelaza 1970-ih na 1980-e David Keith (Oficir i džentlmen, Ruža) koji u posljednje vrijeme često nastupa na malim ekranima (serija Razred).

U ostalim su ulogama još jedno poznato lice s televizije Barry Corbin, junak serije Život na sjeveru i oskarovski laureat filma "Nema zemlje za starce", te Marnette Patterson. Film je režirao Michael Vickerman (Famous, Warriors of Virtue: The Return of Tao), puno angažiraniji kao scenarist nego li kao redatelj televizijskih filmova i serija.


Komentari (0)

Foto