Iz Pariza s ljubavlju (2010)

From Paris with Love (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Dvojica potpuno različitih muškaraca udružuju snage kako bi zaustavili terorističku ćeliju

 
Režija: Pierre Morel
Scenarij: Luc Besson, Adi Hasak
Uloge: John Travolta, Jonathan Rhys Meyers, Kasia Smutniak, Amber Rose Revah, ...

Filmografija

Redatelj Pierre Morel koji nam se prošle godine predstavio velikim akcijskim hitom "96 sati“ i jedan od najuspješnijih filmskih producenata današnjice, Luc Besson donose nam svoje novo remek-djelo: akcijski triler "From Paris with Love".

Charlie Wax (J. Travolta) je tajni agent opasnog izgleda i još goreg ponašanja, koji je upravo poslom u Parizu. James Reece (J. Rhys Meyers) je sušta suprotnost - niskopozicionirani zaposlenik američke ambasade u Francuskoj, pristojan, odgovoran, a odnedavno i zaručen za lijepu Francuskinju Carolinu (K. Smutniak). Unatoč prividnom zadovoljstvu, James bi jako volio napredovati u poslu, a najviše ga oduševljava CIA kao trajna mogućnost. Kada mu se pruži prilika za promaknuće, on počne raditi s Charlijem na slučaju narko-lanca, a koji će se razviti u nešto mnogo kompliciranije. U slučaj će se umiješati potencijalan teroristički čin, iza kojeg stoji grupa Pakistanaca. Je li riječ o namjeri da se izvrši strahotan atentat?
"Iz Pariza s ljubavlju" napet je i vrlo dobro režiran akcijski film pun glamuroznih eksplozija, mahnitih jurnjava i vrlo solidne priče o dvojici mladića iz potpuno različitih miljea, koji moraju riješiti policijski zadatak, a u pitanju je sigurnost američkog veleposlanika te životi mnogih nevinih ljudi. Film je vrlo dinamičan, često i duhovit. Nastao je prema ideji Luca Bessona, a režirao ga je francuski redatelj Pierre Morel (poznat kao redatelj filmova Taken i District 13), a u glavnim ulogama odlični su J. Travolta i J. Rhys Meyers.

Komentari (5)

Foto