Živi dokaz (2008)

Living Proof (Originalni naziv)

drama biografski

Dr. Slamon na pragu je otkrića koje bi moglo zauvijek promijeniti borbu protiv raka dojke

 
Režija: Dan Ireland
Scenarij: Vivienne Radkoff
Uloge: Harry Connick Jr., Paula Cale, Angie Harmon, Bernadette Peters, Regina King

Filmografija

Dr. Dennis Slamon razvije lijek za koji vjeruje da će postati revolucionarna terapija protiv raka dojke. Kada mu ukinu financiranje projekta, mora pronaći druge načine kako bi nastavio svoje eksperimente koji mijenjaju život. Dr. Slamon otkriva da iako njegov novi lijek možda spašava živote, putovanje će biti teško i smrtonosno. Film "Živi dokaz" temelji se na nadahnjujućoj istinitoj priči.

Dr. Dennis Slamon postigao je izuzetan napredak u svojoj karijeri. Pomogao je razviti novi eksperimentalni lijek nazvan Herceptin, za koji se nada da će postati revolucionarna terapija u borbi protiv raka dojke. Međutim, kada mu ukinu financiranje projekta, Slamon se mora obratiti filantropima Lily Tartikoff i Ronaldu Perelmanu kako bi mu pomogli da njegovo najvažnije djelo postane stvarnost.

Uz potporu novih pomagača Slamon nastavlja usavršavati svoju terapiju, ali njegov novi lijek dokazuje da iako ima sposobnost spašavanja života, ne djeluje u svim slučajevima. Ova potresna istinita priča istražuje tešku borbu jednog liječnika u potrazi za lijekom protiv raka koji može spasiti tisuće života, istodobno dajući smisao njegovu vlastitu životu.


Komentari (0)

Foto