Sve te ludosti (2006)

THESE FOOLISH THINGS (Originalni naziv)

drama romantika

Mlada ambiciozna kazališna glumica u usponu nađe se u ljubavnom tokutu

 
Režija: Julia Taylor-Stanley
Scenarij: Noel Langley, Julia Taylor-Stanley
Uloge: Anjelica Huston, Zoë Tapper, Andrew Lincoln, David Leon, Terence Stamp, ...

Filmografija

Nadanja, podmetanja, ljubavi i ljubomore podjednako na kazališnim daskama i izvan njih, u središtu su ove britanske drame. Film je prema vlastitom scenariju režirala debitantica Julia Taylor-Stanley (osim filmom bavi se i glazbom, a sljedeći joj je projekt komedija Twitching) ekraniziravši roman There's A Porpoise Close Behind Us Noela Langleyja.

Velika Britanija uoči Drugog svjetskog rata. Diana Shaw (Z. Tapper) oduvijek je maštala o karijeri uspješne kazališne glumice unatoč tomu što je svjedočila majčinoj smrti na pozornici. Stoga u Londonu odluči upisati školu koja će joj omogućiti najbolje glumačko obrazovanje. Stvari ne krenu onako kako je ona zamišljala pri čemu joj utjehu pruži također mladi sanjar u svijetu kazališta. To je daroviti dramatičar Robin Gardner (D. Leon) za čiji se tekst zainteresira bogatašica Lottie Osgood (A. Huston) kako bi ga producirala na West Endu. Na mladog pisca računa i kazališna zvijezda Douglas Middleton (M. Umbers) kojega ne privlači samo njegova drama, nego i on sam. I dok Diana malo-pomalo postaje sve sigurnijom otpočevši vezu s Robinom, u nju se zagleda redatelj predstave Christopher Lovell (A. Lincoln)...

Iako glumačka postava plijeni puno poznatijim imenima, prvo je ime filma mlada Z. Tapper (Affinity, Mrs. Palfrey at the Claremont) koja se vrlo dobro snašla u ulozi ambiciozne i senzibilne umjetnice. Ljubavni trokut uz Dianu čine i dramatičar Robin kojega tumači D. Leon (The Lives of the Saints, RocknRolla) te redatelj Christopher u interpretaciji A. Lincolna poznatog iz hita "Zapravo ljubav". Šaroliku galeriju likova tumače još i oskarovka A. Huston (Čast Prizzijevih, Obitelj Adams), T. Stamp (Billy Budd, The Collector), J. Ackland (Lov na Crveni oktobar, First and Last) te hollywoodska diva L. Bacall (Mračni prolaz, Otok Largo) koja kao lady Lidia de facto interpretira samu sebe. S tako probranom glumačkom ekipom autorica filma Julia Taylor-Stanley nije imala nikakvih problema dočarati podjednako magični i okrutni svijet kazališta što je i vodeća odlika filma.


Komentari (0)

Foto