Na putu (2010)

Na putu (Originalni naziv)

drama

Veza dvoje mladih proživljava najteže trenutke

 
Režija: Jasmila Žbanić
Scenarij: Jasmila Žbanić
Uloge: Zrinka Cvitešić, Leon Lučev, Nina Violić, Ermin Bravo, Mirjana Karanović, ...

Filmografija

Drama redateljice i scenaristice Jasmile Žbanić bavi se ljubavlju Lune i Amara, koja se iznenada nađe na kušnji nakon Amarove vjerske preobrazbe. Zrinka Cvitešić, mlada glumica koja se pojavljuje u ulozi Lune, osvojila je nagradu "Shooting Stars" na međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Luna (Zrinka Cvitešić) je stjuardesa i živi u sretnoj vezi, punoj ljubavi, s Amarom (Leon Lučev) koji radi kao kontrolor leta na sarajevskom aerodromu. Željeli bi imati dijete, ali ga ne mogu začeti zbog Amarovog zdravstvenog problema. Pored toga, Amar ima problem i sa pićem, a kad ga na poslu u jednom trenutku zateknu da pije - dobiva suspenziju. Uskoro, sasvim slučajno, susreće Bahriju (Ermin Bravo) starog prijatelja koji je u međuvremenu postao pravi vjernik.

Mada se u početku opire Bahrijinim duhovnim savjetima, Amar doživljava duboku promjenu, a uskoro Luna postaje puna sumnji i rezervi prema njegovom novom načinu života i odustaje od tretmana umjetne oplodnje. Međutim, na njeno ogromno iznenađenje, saznaje da je trudna...


Komentari (7)

Foto