Nedostižni most (1977)

A Bridge Too Far (Originalni naziv)

akcija drama ratni povijesni

Savezničke snage pokušavaju ubrzati kraj rata planirajući ambicioznu i skupu operaciju

 
Režija: Richard Attenborough
Scenarij: William Goldman
Uloge: Dirk Bogarde, James Caan, Michael Caine, Sean Connery, Elliott Gould, ...

Filmografija

Sir Richard Attenborough ("Shadowlands") okupio je impozantnu glumačku ekipu, među kojima se nalaze Sean Connery, Gene Hackman, Michael Caine, Anthony Hopkins i Robert Redford, kako bi na velike ekrane prenio knjigu Corneliusa Ryana koja se bavi istinitim događajima Bitke za Arnhem.

Saveznici imaju plan osmišljen da završi Drugi svjetski rat do kraja 1944. On je riskantan, ali se čini da je praktičan na papiru. Plan je poznat kao Operacija Market Garden. Britanski i američki padobranci, njih 35 000, trebaju se spustiti u istočnu Nizozemsku i od tamo osigurati šest glavnih mostova koji vode u srce Njemačke. Zastrašujuća britanska snaga određena je da susretne padobrance.
Kombinirajući te dvije snage, prema planu potom trebaju brzo prodrijeti u ključna njemačka industrijska područja te uništiti tvornice za ratnu proizvodnju. No stvari se rijetko kada odvijaju prema planu, a ova kompleksna shema nije tome izuzetak. Loša izvedba, problemi s egom i surove vremenske prilike uzimaju danak i pretvaraju ono što je moglo biti nadmoćna pobjeda u nevjerojatan poraz.

Komentari (4)

Foto