Solo (1996)

SOLO (Originalni naziv)

akcija sf

M. V. Peebles u ulozi savršenog vojnika androida, stroja za ubijanje koji razvija osjećaje

 
Režija: Norberto Barba
Scenarij: Robert Mason, David L. Corley
Uloge: Mario Van Peebles, Barry Corbin, William Sadler, Jaime Gomez, Seidy Lopez

Filmografija

Primjer televizijske zabave, "Solo" redatelja Norberta Barbe akcijski je film sa znanstveno-fantastičnim motivom androida koji razvija osjećaje, naslov kojemu je na prvom mjestu pružiti gledatelju devedesetak minute bezbrižnosti, ali i postaviti ozbiljna pitanja o čovječnosti i budućnosti ljudske rase...

On je pola čovjek, pola stroj koji funkcionira kao motor u ratovima. Solo je, kako mu i samo ime kaže, uvijek sam, sve dok ne shvati kako je život u mirnoj zajednici jedina vrijednost, što ga i preobrazi u osobu s emocijama.

Solo (Mario Van Peebles) je savršeni vojnik, najbolji stroj za ubijanje koji novac može kupiti, napravljen od čipova i procesora. Vladino je oružje za krizne situacije, ali kada su ga konstruktori programirali tako da ima sposobnosti razmišljanja i učenja, nisu mogli ni pomisliti kako bi im se to moglo osvetiti. Na tajnoj misiji u Južnoj Americi Solo počinje osjećati savjest i odbijati naređenja pa general Haynes (Barry Corbin) šalje nemilosrdnog pukovnika Maddena (William Sadler) i njegovu ekipu da ga vrate. Madden Sola nalazi u malenom selu čiji su stanovnici androida naučili što to stvarno znači biti čovjek.

Mario Van Peebles, u izvrsnoj fizičkoj kondiciji, sjajan je kao Solo, igrajući ga s potpuno pogođenim omjerom mehaničkoga pristupa i elemenata dramske svijesti. Za uvjerljivost filma ništa manje nije zaslužan ni Barry Corbin, popularni Whitey iz serije "Tree Hill" te Maurice iz legendarnog "Života na sjeveru".


Komentari (0)

Foto