Grozna cura (2001)

SAVING SILVERMAN (Originalni naziv)

komedija romantika

Dva prijatelja pokušavaju sve kako bi trećega izvukli iz veze s bešćutnom djevojkom

 
Režija: Dennis Dugan
Scenarij: Hank Nelken, Greg DePaul
Uloge: Steve Zahn, Jack Black, Jason Biggs, Amanda Peet, Amanda Detmer, ...

Filmografija

Ova neobična i originalna romantična komedija može se podičiti zaista prvorazrednom glumačkom ekipom iskusnih komičara. Jason Biggs ("Američka pita"), Steve Zahna ("Zagrizi život"), Jack Black ("King Kong", "School of rock") i Amanda Peet ("Jack i Jill") velikim doprinosom sudjeluju u frenetičnom komičarskom tempu filma.

Zakleli su se kako nitko i ništa neće stati između njih. A onda se pojavila ona. Pogledajte na što su sve spremna dva odbačena prijatelja kako bi trećega izvukli iz kandži njegove bešćutne djevojke!

Darren Silverman (Jason Biggs), Wayne Le Fessier (Steve Zahn) i J.D. McNugent (Jack Black) najbolji su prijatelji još od petog razreda. Međutim, nova Darrenova djevojka, prelijepa, ali bezosjećajna i manipulativna psihijatrica Judith (Amanda Peet), odvlači ga od njegovih prijatelja, a uspije razoriti i Diamonds In The Rough, bend u kojem su trojica obožavatelja Neila Diamonda svirali obrade toga slavnog pjevača. Wayne i J.D. ne misle se pomiriti s gubitkom prijatelja. Pokušaju ga opet spojiti sa srednjoškolskom ljubavi, Sandy (Amanda Detmer), ali taj se plan izjalovi jer ona planira postati časna sestra. Kad uvide da je vrag odnio šalu, njih dvojica kidnapiraju Judith i lažiraju njezinu smrt, ali ona im uspije pobjeći. Čini se kako izlaza zaista nema...

Redatelj Dennis Dugan sve je te pojedinačne talente znalački uklopio u skladnu i zabavnu cjelinu, pa ne čudi stoga što je pripadajući rezultat nedvojbeno jedna od najboljih komedija ovoga desetljeća.


Komentari (2)

Foto