Misterij ružičastih plamenaca (2008)

The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos (Originalni naziv)

dokumentarni

Milijun ptica, nekoliko jezera i jedna nevjerojatna priča

 
Režija: Matthew Aeberhard, Leander Ward
Scenarij: Melanie Finn
Uloge: Zabou Breitman, Mariella Frostrup, Karoline Herfurth

Filmografija

U udaljenoj i zaboravljenoj afričkoj divljini krije se jedan od mnogobrojnih misterija prirode – veličanstveni plamenci.

Vrhunski dokumentarac ’’Misterij ružičastih plamenaca’’ donosi priču o ovim još nedovoljno istraženim pticama koje obitavaju na izoliranim obalama jezera Natron na sjeveru Tanzanije te otkriva tajne njihovog životnog puta tijekom kojeg, rođeni crno-bijeli, polako dobivaju svoju prepoznatljivu ružičastu nijansu, ali i upozorava na sve opasnosti s kojima se ondje suočavaju, živeći u velikim skupinama koje ponekad broje i do milijun jedinki. 
Prirodoslovni dokumentarac "’Misterij ružičastih plamenaca’’ iz 2008. godine prvo je ostvarenje iz hvaljene serije Disneynature, prepun vrhunskih snimki, zanimljivih činjenica i brojnih tajni o životu ovih zapanjujućih, ali još nedovoljno istraženih ptica, u režiji Matthewa Aeberharda i Leandera Warda. Kroz ovaj dokumentarni spektakl vode nas dvije naratorice, hvaljene francuske glumice Zabou Breitman i Mariella Frostrup, a sve je popraćeno vrhunskim soundtrackom američke grupe The Cinematic Orchestra, koja je za svoja ostvarenja u dokumentarcu bila nominirana za prestižnu nagradu američkih filmskih kritičara "International Film Music Critics Award’.

Komentari (0)

Foto