srijeda, 19.05.2021 20:05

Trebotić (2017)

Trebotić (Originalni naziv)

dokumentarni

Cjelokupno stvaralaštvo istaknutoga umjetnika Matka Trebotića

Dokumentarni film sažima cjelokupno stvaralaštvo suvremenog hrvatskog umjetnika Matka Trebotića. Film je sniman u Splitu, na Braču i u Zaprešiću u prigodi održavanja njegove velike izložbe "Univerzum Trebotić" (kustos Branko Franceschi) postavljenoj u Galeriji umjetnina u Splitu. Vidjet ćemo i umjetnika u svom splitskom atelijeru pri radu na novim slikama, kao i njegovo rodno mjesto Milnu na otoku Braču. Film prikazuje umjetnika u svakodnevnom životu i radu, kao i njegovo djelo u svim medijima u kojima se izražavao.
 
Režija: Milan Bešlić
Scenarij: Milan Bešlić
Uloge:

Filmografija

Uz kurentne izložbe i prizore umjetnika u svakidašnjem životu i radu, uz izjave vodećih povjesničara umjetnosti i kustosa, predstavljen je i cjelokupan Trebotićev opus u svim medijima u kojima se izražava.

Dokumentarni film, snimljen prošle godine, sažima cjelokupno stvaralaštvo istaknutoga umjetnika Matka Trebotića. Film je sniman u Splitu, na Braču i u Zaprešiću prigodom njegove izložbe Univerzum Trebotić, postavljene u Galeriji umjetnina u Splitu (2015./2016.) i Muzeju Matija Skurjeni u Zaprešiću 2016. godine. Dokumentarna komponenta filma naglašena je snimkama umjetnika u njegovu splitskom atelijeru pri radu na novim slikama te u njegovoj rodnoj Milni na otoku Braču.

Komentari (0)

Foto