Žuta boja oprosta (2006)

YELLOW (Originalni naziv)

drama glazba romantika

Atraktivna i darovita djevojka iz Puerto Rica odlazi u New York kao bi uspjela u plesu

 
Režija: Alfredo De Villa
Scenarij: Nacoma Whobrey, Roselyn Sanchez
Uloge: Roselyn Sanchez, Bill Duke, D. B. Sweeney, Jaime Tirelli, Sully Diaz, ...

Filmografija

Drama je dijelom snimljena prema priči poznate i atraktivne glumice Roselyn Sanchez (Gas do daske 2, Ubojite namjere, Edison, serije Kojak, Bez traga), a scenaristički ju je oblikovala majstorica filmske maske Nacoma Wobrey (Crveni zmaj, Utrka života, Polar Express, Prodavačica, Beowulf), romantična glazbena drama Alfreda De Ville (Washington Heights), autora nagrađivane drame Adrift in Manhattan, zapletom prilično podsjeća na nekadašnji hit "Flashdance".

Amaryllis Campos (R. Sanchez) atraktivna je djevojka iz Puerto Rica koja se, nezadovoljna životom uz dečka Angela (M. Perez), neradnika i alkoholu sklonu majku Carmen (S. Diaz), nedugo nakon smrti voljenog oca Franca (J. Tirelli) s tugom sjeća svog djetinjstva. Tada ju je otac, darovit plesač, vodio na satove baleta, predviđajući joj veliku karijeru. Život je išao drugim putem i Amaryllis je danas konobarica koja je odustala od plesa. Kad se jednog dana ranije vrati s posla, Amaryllis zatekne Angela u majčinu zagrljaju, te u nastupu bijesa spakira najnužnije stvari i ode. Odluči iz temelja promijeniti svoj život, otputovati u New York i s jednom adresom u džepu ondje potražiti sreću. Tamo shvati da je njezina njujorška adresa pogrešna, jer ondje živi nesretni, književnosti i duhovnosti okrenuti crnac Miles Emory (B. Duke). Isprva nepovjerljivi, djevojka i Miles s vremenom jedno u drugom pronađu životne oslonce, a Amaryllis useli u susjedni stan. Nakon što prihvati privremeni posao striptease-plesačice u baru Jacka Frawleya (R. Petrocelli), jedne večeri tijekom plesa razbije staklenu pregradu i ozlijedi se i upozna požrtvovnog liječnika Christiana Kilea (D. B. Sweeney), mladića koji se u nju zaljubio gledajući ju na plesnom podiju...

Protagonistica filma je energična i senzibilna mlada žena s društvene margine i iz najnižeg sloja, koja zahvaljujući strasti prema plesu pronalazi svoje mjesto pod suncem, ali i srodnu romantičnu dušu.

Raspoložen nastup R. Sanchez najveća je vrlina djela koje nudi tjeskoban i razmjerno pesimističan pogled na njujorški polusvijet i obiteljskim tragedijama pogođene ljude s društvenog ruba. Uz iskusnog redatelja i glumca Billa Dukea (Američki žigolo, Commando, Predator, Ptica na žici, Redovnice nastupaju 2, X-Men 3: Posljednje uporište), u sporednoj ulozi je D. B. Sweeney (Osmorica izvan igre, Memphis Belle, Predstavljamo Dorothy Dandridge, Legenda o medvjedu), a efektnu filmsku glazbu potpisuje Claudio Chea (Ali: An American Hero, Hendrix, Pinero, El Cantante).


Komentari (0)

Foto