Ninja kornjače (2007)

TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES (Originalni naziv)

akcija animirani fantastika

Četri nindža kornjače ponovo se sukobljavaju sa tajanstvenim zlom koje prijeti Zemlji

 
Režija: Kevin Munroe
Scenarij: Kevin Munroe, Peter Laird
Uloge: Chris Evans, Sarah Michelle Gellar, Mako, Kevin Smith, Patrick Stewart, ...

Filmografija

Zabava se često pretvori u itekako uspješan posao. Izvrstan su primjer junaci stripa američkih autora Petera Lairda i Kevina Eastmana. Osmišljene iz puke zabave, njihove su Nindža kornjače ili u izvorniku Teenage Mutant Ninja Turtles postale planetarnom atrakcijom.

Nakon što su pobijedili svog ljutog neprijatelja Shreddera, četvorica nindža kornjača međusobno su se udaljili. Vođa skupine Leonardo (glas: J. A. Taylor) otišao je u Srednju Ameriku kako bi ondje usavršio svoje vještine. Donatello (glas: M. Whitfield) radi kao stručnjak za računala i telekomunikacije. Michelangelo (glas: M. Kelley) zarađuje kao organizator zabava za djecu, dok se Raphael (glas: N. North) kao Nightwatcher jedini i dalje bori protiv zlikovaca u gradu. Nakon što Leonarda posjeti prijateljica April O'Neil (glas: S. M. Gellarr), on se odluči vratiti u New York gdje ga dočeka učitelj Splinter (glas: Mako) sretan što su njegovi štićenici opet na okupu. Kada gradu zaprijete čudovišta čija pojava ima veze s milijarderom Maxom Wintersom (glas: P. Stewart) i protivničkim nindžama koje vodi zagonetna Karai (glas: Z. Ziyi), Leonardo, Donatello, Michelangelo i Raphael krenu u svoju dosad najtežu bitku za spas svijeta...
Parodirajući tada popularne stripove kao što su New Mutants, Daredevil i Ronin, dvojica su prijatelja 1984. novcem od povrata poreza i pozajmnice sami izdali strip o četiri mutirane kornjače koje poprimivši ljudski oblik i razvivši borilačke vještine postanu neumorni borci za pravdu. Strip je postigao golemi uspjeh, a slijedili su 1987. animirana serija i 1990. kinoserijal čiji je prvi dio postao jednim od najgledanijih filmova te godine u svijetu. Drugi i treći dio snimljeni su 1991. i 1993., da bi 2007., nakon četrnaest godina pauze, bio realiziran i četvrti. Ovaj su se put producenti odlučili za dugometražni animirani film nastao u suradnji američkih, kanadskih i hongkonških filmaša. Režije se prihvatio debitant Kevin Munroe koji je napisao i scenarij, dok se priča nastavlja ondje gdje je stao treći nastavak. Zamisao se isplatila jer je film dobro prošao u svjetskim kinima zaradivši gotovo sto milijuna dolara te se uskoro očekuje i peti nastavak. Glasove likovima u filmu posudila su poznata glumačka imena pri čemu je film posvećen japanskom glumcu i nesuđenom oskarovcu Makou (Kamenčići u pijesku, Izlazeće sunce) koji je preminuo nekoliko mjeseci prije premijere.

Komentari (0)

Foto