Draga, povećao sam dijete (1992)

HONEY, I BLEW UP THE KID (Originalni naziv)

komedija avantura fantastika

Luckasti izumitelj novim pokusom nehotično pretvori svog dvogodišnjeg sina u diva

 
Režija: Randal Kleiser
Scenarij: Stuart Gordon, Brian Yuzna
Uloge: Rick Moranis, Marcia Strassman, Lloyd Bridges, Robert Oliveri, John Shea, ...

Filmografija

Nakon što je fantastična komedija "Draga, smanjio sam djecu" (1989) redatelja Joea Johnstona postala veliki hit, bilo je samo pitanje trenutka kad će se producenti filma odlučiti za nastavak. Pritom je jedina nepoznanica bila nova situacija u koju će scenaristi dovesti likove luckastog znanstvenika Waynea Szalinskog i članova njegove obitelji. Tako se umjesto smanjivanja na mikroskopsku razinu iz prvog dijela scenaristički trojac Thom Eberhardt, Peter Elbling i Garry Goodrow odlučio na povećanje najmlađeg Waynova sina na veličinu diva.

Gradić Vista del Mar u Nevadi. Obiteljska kuća Waynea Szalinskog (R. Moranis) pravi je izložbeni postor njegovih luckastih izuma, od jedinstvenog poštanskog sandučića do niza kuhinjskih pomagala koji ovoj peteročlanoj obitelji manje-više olakšavaju svakodnevni život. Wayneova supruga Diane (M. Strassman) upravo priprema njihovu kći Amy (A. O'Neill) za odlazak na koledž, sin Nick (R. Oliveri) nesretno je zaljubljen u lijepu vršnjakinju Mandy (K. Russell), a tu je i najmlađi član obitelji dvogodišnji Adam (D. Shalikar / J. Shalikar). Nakon što je prije nekoliko godina djecu smanjio na minijature, pa ih zatim vratio u prirodnu veličinu, Wayne je dobio posao istraživača u uglednoj tvrtki Sterling Laboratories vlasnika Clifforda Sterlinga (L. Bridges). Wayne nikako ne može pronaći zajednički jezik sa svojim šefom dr. Hendricksonom (J. Shea), te očajnički pokušava usavršiti svoju novu zamisao. Međutim, pokus iznenada poremeti mali Adam koji nakon dodira sa strujom počne rasti nevjerojatnom brzinom...
U glumačkom smislu Kleiserov film pun je dobrih interpretacija, osobito kanadskog komičara Ricka Moranisa (Parenthood) u glavnoj ulozi, te izvrsnog dječjeg dijela ekipe na čelu s Robertom Oliverijem i Keri Russel, junakinje serijala "Felicity", koji su oboje nominirani za Young Artist Award. Trilogiju je okončao film "Honey, We Shrunk Ourselves" (1997.).

Komentari (3)

Foto