Luda kuća (2003)

Duplex (Originalni naziv)

komedija

Mladi par je mislio da je pronašao stan iz snova sve dok nisu upoznali svoju susjedu

 
Režija: Danny DeVito
Scenarij: Larry Doyle
Uloge: Ben Stiller, Drew Barrymore, Swoosie Kurtz, Eileen Essell, ...

Filmografija

Alex Rose (Stiller) i Nancy Kendricks (Barrymore) u potrazi za stanom nailaze na ono što oni smatraju stanom iz snova.Tako su barem mislili dok nisu upoznali svoju susjedu na prvi pogled finu,ali u biti mrzovoljnu i čangrizavu staricu.

Alex (B. Stiller) i Nancy (D. Barrymore) zaljubljeni su i sretni, sve im ide od ruke otkako su zajedno: Alex je pisac i upravo završava svoju drugu knjigu, Nancy napreduje u poslu koji voli, čak im se posreći da usred New Yorka nađu prelijepu starinsku kuću, baš onakvu o kakvoj su maštali. I ne nadajući se da bi je mogli kupiti, jer kuća izgleda preskupo, oni je odlaze pogledati. I opet im se smiješi nenadana sreća: kuću mogu dobiti po mnogo nižoj cijeni zato što u njoj živi stanarka, stara i dobroćudna gospođa Connelly (E. Essel).

Mladi par namješta stan, Nancy zadovoljno odlazi na posao, a Alex ostaje kod kuće, kako bi u miru završio rukopis. No, već prvi dan simpatična bakica ima razne potrebe: voli plesati uz preglasnu irsku glazbu s gramofona, od čega se trese cijeli strop Alexove radne sobe; voli se s uživanjem namakati u kadi, od čega nastane poplava; kad se začepi odvod u kuhinji, u pomoć zove Alexa... Dani prolaze, knjiga ne napreduje, Nancy je razočarana što, kad dođe kući, nalazi svoga dragoga umornoga, nervoznoga i pospanoga. Kad joj on otkrije da je dobroćudna stanarka demon koji im zagorčava život, Nancy odluči ostati kod kuće, čime i ona ugrožava svoj posao. Nakon niza nevolja, nezgoda, nesretnih slučajeva i padova, mladi par postat će poznat i lokalnom policajcu, koji vjeruje da su Alex i Nancy zlikovci koji žele nauditi dobroj i umiljatoj gospođi Connelly...

Ovu izvrsnu crnu komediju režirao je Danny DeVito (1944), glumac, redatelj i producent, čovjek nevjerojatne energije i iznimnog talenta. Filmom se počeo baviti kao pomoćnik u kozmetičkom salonu svoje sestre, kako bi naučio nešto o filmskoj šminki, a godinu kasnije shvatio je da se želi baviti glumom, upisao se u školu glume, a svoju prvu filmsku ulogu odigrao je 1970. godine (Dreams of Glass). Najveći skok u njegovoj glumačkoj karijeri bila je uloga u humorističnoj seriji Taksi, za koju je 1980. osvojio Zlatni globus. Osamdesetih i devedesetih godina učvrstio je glumački status ulogama u filmovima Lov na zeleni dijamant, Izbaci mamu iz vlaka, Blizanci, a postigao je veliki uspjeh i radom iza kamere, režirajući filmove Rat Roseovih i Hoffa. Svestranost je potvrdio i kao producent filmova Pakleni šund, Uhvatite maloga, Čovjek na Mjesecu, te Erin Brockovich, za koji je bio nominiran za Oscara.


Komentari (5)

Foto