Rupa u glavi (1959)

A Hole in the Head (Originalni naziv)

komedija

Život siromašnog udovca naglo se zakomplicira kada mu njegov brat odluči pronaći novu ženu

 
Režija: Frank Capra
Scenarij: Arnold Schulman
Uloge: Frank Sinatra, Edward G. Robinson, Eleanor Parker, Carolyn Jones

Filmografija

Šarmantna komedija s elementima drame rađena je prema poznatom broadwayskom komadu Arnolda Schulmana i među posljednjim je filmovima legendarnog redatelja Franka Capre, jednog od najhvaljenijih u svojoj generaciji, dobitnika četiriju Oscara za režiju.

Udovac Tony Manetta (F. Sinatra) vlasnik je hotela u Miami Beachu, ali zbog svoje sanjalačke prirode i nespretnog poslovanja zapada u ozbiljne financijske poteškoće. Za pomoć moli svog starijeg imućnog brata Maria (E. G. Robinson) koji ljutito dolazi iz New Yorka sa svojom ženom Sophie (T. Ritter) u namjeri da Tonyju oduzme skrbništvo nad sinčićem Alvinom (E. Hodges). Ipak, Mario se predomisli i umjesto da mu oduzme dijete ucjenjuje ga. Tony se mora oženiti udovicom, gđom Robinson (E. Parker), kako bi zauzvrat dobio pozajmicu...

U filmu Frank Sinatra izvodi pjesmu Sammyja Cahna "High Hopes" koja je 1959. nagrađena Oscarom. Izvrsnu ulogu ostvario je dječak Eddie Hodges koji je debitirao ovim filmom, a kasnije je još glumio u "Pustolovinama Huckleberry Finna".


Komentari (0)

Foto