Fantastični gospodin Lisac (2009)

Fantastic Mr. Fox (Originalni naziv)

komedija animirani obiteljski avantura

Gospodin Lisac suočava s triom okrutnih farmera

 
Režija: Wes Anderson
Scenarij: Wes Anderson
Uloge: George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Willem Dafoe...

Filmografija

Wes Anderson, redatelj koji se proslavio filmovima Obitelj čudaka, Život pod morem i Darjeeling d.o.o., predstavlja nam svoje prvo animirano remek-djelo snimljeno prema romanu Roalda Dahla – Fantastic Mr. Fox.

Punih dvanaest godina gospodin (George Clooney) i gospođa Lisac (Meryl Streep) živjeli su u divljini mirnim životom sa svojim sinom Ashom (Jason Schwartzman). Ubrzo nakon posjeta rođaka Kristoffersona (Eric Anderson) dugo susprezan životinjski nagon gospodina Lisca ponovno se pojavi i on se iz obiteljskog čovjeka vrati na put kradljivca peradi i tako ugrozi, ne samo živote svoje obitelji, već i cijele zajednice. Zli farmeri Boggis, Bunce i Bean potjeraju životinje u podzemlje, u očajničkom pokušaju da ulove neuhvatljivog i lukavog gospodina Lisca. Kada hrane počinje nestajati, životinje se odluče boriti u posljednjem pokušaju da vrate zemlju koja im pripada.



Jedan od najutjecajnijih i najoriginalnijih redatelja današnjice, Wes Anderson ("The Royal Tenenbaums", "The Life Aquatic with Steve Zissou","The Darjeeling Limited", "Moonrise Kindgom") u svom prvom animiranom filmu pokazao je da mu nema premca niti u ovom žanru te da se odlični filmovi mogu realizirati izvan studija Pixar. "Fantastičnom gospodinu Liscu", poput svih Andersonovih djela, ne može se naći niti jedna zamjerka, naprotiv, čini ga jedinstvenim u svijetu zabave. Glasove likovima posudili su najveći holivudski glumici George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman te Andersonovi omiljeni glumci Bill Muray i Owen Wilson, a tu je i, zanimljivo, Jarvis Cocker, pjevač "Pulpa".

Komentari (8)

Foto