Soba u potkrovlju (1987)

THE ROOM UPSTAIRS (Originalni naziv)

drama

Leah se zbog životnih problema koji j okružuju sve više osjeća osamljenom i ispraznom

 
Režija: Stuart Margolin
Scenarij: Steve Lawson
Uloge: Stockard Channing, Sam Waterston, Linda Hunt, Joan Allen, Clancy Brown, ...

Filmografija

Film je snimljen prema romanu Norme Lewison. Pripada onoj vrsti filmova koji nas prikuju da ih gledamo pozorno i do kraja unatoč tome što se ne koriste dinamičnim prizorima, napetošću i akcijom, nego imaju likove koji su zanimljivi i bogati. Te zanimljive likove izvrsno interpretiraju odlični glumi, prije svega Stockard Channing, zatim Sam Weaterson, legendarna Linda Hunt, markantna Joan Allen i drugi. Jendu epizodu ulogu ima današnja zvijezda, Jessica Parker.

Leah Lazenby (S. Channing) radi kao pedagoginja za djecu s posebnim potrebama. Njezina pretpostavljena, gospođa Sanders (L. Hunt), svjesna je da Leah ima ne samo znanje nego izniman dar, instinkt, koji je vodi u radu s djecom, pa postiže izvrsne rezultate i s najtežim slučajevima. Živi u velikoj roditeljskoj kući koju ne može održavati, no ne želi je prodati.

Da bi spasila kuću, otvori pansion i primi četvero stanara. Petu sobu, svoju, prepusti Travisu Colesu (S. Waterston), koji dođe kad je pansion već popunjen. Travis svira čelo, miran je, ugodan i pokazuje ne samo simpatije prema zanimljivoj stanodavki, nego je i vrlo senzibilan i brzo uočava da Leah nije onoliko jaka i samodostatna koliko sebe uvjerava da jest.

Leah istodobno proživljava krize na svim planovima: jedna od njezinih učenica, nakon faze poboljšanja, skrene u stanje totalnog bunta; njezina stanarka Ellie (J. Allen) ne može se suočiti s činjenicom da ju je muž napustio, a sama Leah sve više počinje osjećati osamljenost i prazninu u vlastitom životu.

 


Komentari (0)

Foto