Post Mortem (2007)

POST MORTEM (Originalni naziv)

kriminalistički

Forenzički tim analizira sve kako bi otkrio istinu o posljednjim trenucima žrtava

 
Režija: Thomas Jaunch, Elmar Fischer, Florian Froschmayer
Scenarij: Lorenz Lau-Uhle, Wolf-R. Klaus, Clemens Murath, ...
Uloge: Hannes Jaenicke, Anne Cathrin Buhtz, Charly Hübner, Mirko Lang, ...

Filmografija

Smrt, bilo da je rezultat zločina iz strasti, hladokrvnog ubojstva, slučajnosti ili prirodnih uzroka nikad ne može biti do kraja istražena, jer samo jedna osoba posjeduje sve činjenice - sama žrtva. No, stručan tim forenzičara pomoću svog znanja pokušat će dati što precizniju i detaljniju analizu o zadnjim trenucima žrtve, te tako zadovoljiti pravdu.

"Post mortem" je serija o ljudima koji su svoj život posvetili profesiji forenzičara u potrazi za istinom i tako dokazali kako svaka smrt ima svoju priču.

Predani forenzički patolog Dr. Daniel Koch (Hannes Jaenicke) na Sveučilišnom institutu za forenzička istraživanja analizira umorene žrtve kako bi otkrio istinu o njihovim posljednjim trenucima. Dr. Koch prikuplja znanstvene dokaze koji policiju vode ka rješenju zločina. Koch naravno ništa ne bi uspio bez svog tima koji čine specijalist za kosti Dr. Vera Bergmann (Anne Cathrin Buhtz), stručnjak za ozljede oštrim predmetima Dr. Thomas Renner (Charly Hübner), stručnjak za rane od vatrenog oružja Frederick Peyn (Mirko Lang) i toksikološka genijalka Dr. Carolin Moritz (Therese Hämer). Forenzički tim svojim bogatim iskustvom, vrhunskim znanjem i otkrićima glavnom inspektoru Brandtu (Tilo Nest) omogućava znanstvene dokaze kako bi on što lakše, brže i jednostavnije riješio zločine.

Stariji forenzički patolog Dr. Daniel Koch vodi peteročlani tim na Institutu za forenzička istraživanja. Njegov tim čine vrhunski stručnjaci u svim područjima forenzike: analizi kostiju, analizi ozljedama od vatrenog oružja te prikrivenim liječničkim i drugim pogreškama.

Forenzički istražitelji slijede tragove koji nužno prate svako umorstvo. Svaki detalj čini dio slagalice koja na kraju otkriva utješnu ili šokantnu istinu. U seriji tim forenzičara rasvjetljavaju davne tragedije koje su godinama tištile sve one kojih su se ticale. Nije se uvijek lako nositi s vlastitim otkrićima no posao tima je pomoći ubijenim žrtvama da konačno zadovolje svoju pravdu.

O glumcima:

DR. DANIEL KOCH - Hannes Jaenicke

Dr. Daniel Koch je forenzički patolog i direktor instituta. Njegova specijalnost su analize ubojstva koja su počinjena utapanjem ili davljenjem, te je stručnjak u analiziranju umorenih žrtava mlađe životne dobi. Član je policijskog tima za analizu aktualnih slučajeva koji je oformljen od strane odjela za umorstva u svrhu profiliranja nasilnih kriminalaca, posebno višestrukih prijestupnika i serijskih ubojica. Koch mrzi oportuniste koji samo misle na svoje karijere, a ne na dobrobit svojih pacijenata. Koch se također zaposlio i u humanitarnoj organizaciji iz želje za avanturom, a rad u forenzičkoj medicini objedinjuje njegovo medicinsko znanje i snažan osjećaj za pravdu. On je vođa tima koji posjeduje vrline poput pravednosti i racionalnosti.

Hannes Jaenicke je rođen 26.veljače 1960.godine u Frankfurtu. Rano djetinjstvo proveo je u Pittsburghu u Pennsylvaniji, a vratio se u Njemačku s deset godina. Proslavio se svojom ulogom pankera u akcijskom trileru "Abwärts" 1984.godine. Ovaj glumac pohađao je opernu školu u Beču kao i školu modernog plesa u Londonu. Uz mnoge uloge Hannes je glumio i u filmovima američke produkcije poput filmova "The Hunted", "Katarina Velika", "Fallout", "The White Raven" i "Meet Prince Charming".

DR. VERA BERGMANN - Anne Cathrin Buhtz

Doktorica Vera je forenzički patolog kojoj je specijalnost analiza žrtvinih kostiju i analiza'neprepoznatljivih' tijela. Članica je komisije za identifikaciju žrtava katastrofa. Svoj je posao odabrala zbog toga što ju je intrigirala činjenica da je prije smrti uvijek postojao život. Nedavno je izgubila voljenog supruga pa je posao njen jedini motiv za život. Vera je jedni član tima koji je je s Kochom "na ti".

Anne Cathrin Buhtz je rođena 1973.gdone u Mainzu, a studirala je dramu na "Hochschule für Musik und Theater" u Hamburgu. Anne Cathrin Buhtze je glumila u filmovima poput "Banküberfall", "Ballade nach Mitternacht" i "Wir müssen zufrieden sein", a pojavila se i u mnogim televizijskim serijama.

DR. THOMAS RENNER - Charly Hübner

Thomas je forenzički patolog koji u Kochovom timu radi zadnjih šest godina. Njegova su specijalnost slučajevi smrti koji su nastali uslijed liječničke pogreške, a Thomas je i stručnjak u analizi ozljeda koje su zadobivene oštrim predmetima. Budući da je odrastao u "muškoj" obitelji Renner se često šali kako su žene za njega pravi misterij. Postao je patolog, jer mu se klasični liječnički posao činio previše dosadnim. Renner se voli zabavljati u opuštenoj radnoj atmosferi. S obzirom da je samac Renner voli žene, ali u tom ga području ne prati sreća, jednom je čak bio ostavljen ispred oltara.

Charly Hübner je rođen 1972. godine u  Neustrelitzu, a studirao je dramu u Berlinu. Hübner je 1996. nagrađen nagradom "Friedrich-Luft". Na velikom ekranu Charly se pojavljivao u filmovim poput "Ein Engel namens Hans-Dieter", "Berlin, Berlin" i "Tatort".

FREDERICK PEYN - Mirko Lang

Frederick je forenzički patolog asistent, a specijalnost mu je analiza ozljeda zadobivenih vatrenim oružjem. Odrastao je u lunaparku gdje je njegov otac imao štand. Brat mu se odao kriminalu, a majka ih je sve zajedno napustila kada je Fredericku bilo šest godina. Njegova ga dramatična prošlost čini borcem i veoma predanim radnikom, jer mu je životni cilj oduvijek bio pobjeći što dalje od okruženja u kojem je odrastao. Kao siromašni student nije imao mnogo vremena za žene pa je u tom području pomalo neiskusan. Nesiguran u vlastite sposobnosti još uvijek ne vjeruje vlastitoj procjeni.

Mirko Lang je rođen u listopadu 1978.godine u Bremenu. Nakon što se specijalzirao za dizajn pohađao je "Hochschule für Musik und Theater" u Hanoveru od 1998., a 2002.godine postao je i profesionalan glumac. U njegov filmski opus spadaju filmovi "Aeon Flux", "Engel und Joe" te kratak film "Born Guilty".

DR. CAROLIN MORITZ - Therese Hämer

Carolin je studirala biologiju, kemiju i medicinu te posjeduje doktorat iz sva ta tri područja. Posebne vještine su joj sve vrsta analiza, kemijski i biokemijski eksperimenti i sve stvari vezane uz analizu DNK. U privatnom životu otac joj je luteranski svećenik, a majka kućanica. Carolin je od malih nogu voljela znanost i to upravo iz razloga kako bi se suprostavila svom tradicionalnom ocu. Morit je genijalna znanstvenica, no teško se uklapa u socijalni život, jer je preinteligentna. Prema njenom mišljenju stvaranje prijateljskih odnosa je gubitak vremena. Udana je za Dietricha, profesora matematike koji je dosta stariji od nje.

Therese Hämer je rođena 1962.godine. Studirala je dramu na Otto-Falckenberg-Schule. Therese glumi u sljedećim kazalištima: Kammerspiele Munich, SchillerTheater Berlin, Schauspiel Bonn, Bayerisches Staatsschau-spiel, Deutsches Nationaltheater Weimar, Theater Freiburg. U njen televizijski opus spadaju uloge u filmovima "Ein fliehendes Pferd", "Lutter" i "Stromberg".

INSPEKTOR  RALF BRANDT - Tilo Nest

Brandt je glavni policijski inspektor u ekipi. Rođen je 21.prosinca 1960.godine u Leverkusenu. Inspektor je vrlo obrazovan čovjek koji ima čak i menadžersku diplomu. Prije je radio kao policijac koji se bavio pljačkašima i ozbiljnim zločinima. U privatnom životu sin je vatrogasca i poduzetnice. Brandt voli policijski posao te ga radi odlično. Ima veliki osjećaj za pravdu te je vrijedan čovjek. Iako je majstor u detektivskom poslu veliku pomoć mu pruža i odličan tim forenzičara. Nakon teških životnih problema Brandt je imao problema s alkoholom zbog čega se i razveo. Ima sina Bastiana, a u svojim mlađim danima ovaj inspektor se bavio boksom.

Tilo Nest je glumac i pjevač koji je rođen 1960.godine u Salzburgu. Glumio je u filmovima "Peace" i "Iphigenia in Tauris". Za produkciju mjuzikla "ABBA jetzt" Tilo je dobio nagradu. U njegov filmski opus spadaju filmovi "Tatort: Schwarzes Herz", "Ein Starkes Team - Gier" i "Hofmann".


Komentari (0)

Foto