Skrbništvo (2007)

CUSTODY (Originalni naziv)

drama obiteljski

Potresna priča o ocu udovcu koji se bori za skrbništvo nad svojom 13-godišnjom kćeri

 
Režija: Nadia Tass
Scenarij: Mary Herczog, Kathy Kloves
Uloge: Rob Morrow, Kay Panabaker, James Denton, Robin Brulé, Sergio Di Zio

Filmografija

Film "Custody" snimljen je prema knjizi Mary Herczog, Figures of Echo. Knjiga Mary Herczog izravno je nadahnuta osobnim doživljajima, no ne bavi se bolešću, nego životom ostatka obitelji, oca i kćeri, poslije majčine smrti, te nadmetanjem između biološkog i stvarnog oca oko prava nad djetetom.

Amanda (K. Panabaker) ima četrnaest godina. Živi s ocem Davidom (R. Morrow). Majka joj je umrla kad je imala šest godina. David je profesor engleskog i pokušava završiti roman, nije baš imućan i Amanda se naviknula na skromnost. Okruženi su dobrim prijateljima: tu je Eugene (S. di Zio), dečko koji im je kao član obitelji, odrastao s dvije mame u lezbijskom braku, zatim Amandina prijateljica Susan (D. Bisson), a tu je i Megan (R. Brûlé), mlada spisateljica čiju je knjigu David recenzirao i ocijenio kao jako lošu. Iznenada, u njihovim se životima pojavi John Sullivan (J. Denton) i otkriva Amandi da joj je on biološki otac...

Film je režirala Nadia Tass, redateljica najpoznatija po višestruko nagrađivanim filmovima Malcolm i Amy. Uz provjerene muške članove glumačke ekipe, osobito R. Morrowa (Život na sjeveru), izvrsnu je ulogu dala tada sedamnaestogodišnja K. Panabaker, kao Amanda. Do sada je osvojila već niz nagrada: Rising Star 2007, glavnu nagradu Dixie Film Festivala za film Moondance Alexander, Young Artis Award za TV seriju Summerland.


Komentari (0)

Foto