Warlock (1989)

Warlock (Originalni naziv)

akcija horror

Lovac na vještice i mlada djevojka moraju spriječiti vješca koji želi uništiti svijet

 
Režija: Steve Miner
Scenarij: David Twohy
Uloge: Julian Sands, Lori Singer, Richard E. Grant, Mary Woronov, Kevin O'Brien

Filmografija

Film "Warlock", fantastičan akcijski film strave i užasa, smatra se jednim od važnijih horora osamdesetih godina. Naime, iako je pušten u distribuciju 1991., snimljen je 1989. godine, a u njemu ćemo pronaći izvrsne glumce, stravu pomiješane s humorom, posebno efektne scene i zanimljivu priču...

Godine 1691. u Bostonu je vještac Warlock (Julian Sands) osuđen na smrt. Međutim, prizivajući Sotonu dobiva čudesnu moć pomoću koje bježi u Los Angeles u 20. stoljeće, tako što upadne kroz prozor Kassandre (Lori Singer) i njenog dečka Chasa (Kevin O' Brien). Iako Chas isprva pomisli kako je vještac zalutali pijanac, ipak mu dopusti da prespava u njihovoj kući.

Ujutro iznenadni gost ubije Chasa i pronađe spiritualistkinju (Mary Woronov) opsjednutu Sotonom, koja Warlocku daje uputu kako pronaći tri dijela demonske Biblije u kojoj piše pravo Božje ime. Ako se Njegovo ime izgovori unatrag, dogodit će se smak svijeta. U međuvremenu, shrvana Kassandra sreće Gilesa Redferna (Richard E. Grant), lovca na vještice koji je također došao iz prošlosti kako bi uhvatio Warlocka. Ona mu ne vjeruje i prijavi ga policiji.

No, kada vještac na nju baci kletvu i ona iznenada ostari dvadeset godina, Kassandra shvati da je poslala krivog čovjeka u zatvor i zajedno s Gilesom kreće u zastrašujuću potjeru.


Komentari (3)

Foto